Achter het grootste verdriet ligt de mooiste parel

Na een week met mijn verjaardag en Fleurtjedag, de 23e  geboortedag van mijn dochter die dood ter wereld kwam, wil ik graag nog iets dieper op mijn gevoelens ingaan.

Ik heb geen verdriet gevoeld op Fleurtjedag. Ik schrijf ook dat ik deze dag nu kan en mag vieren. Vieren dat ze in mijn leven is, ze is in mijn beleving niet weg. Ik zie haar niet maar ze leeft met me mee. Inspireert me en helpt me. Zo ervaar ik het. En verdriet is er al een aantal jaren niet meer om haar. Wel diepe dankbaarheid. Doordat ze zo geboren is heb ik zeker heel moeilijke jaren gehad. Met veel verdriet en gemis. Maar nu is ze in mijn leven verweven en dat voelt heel fijn.

Als ik op Facebook medeleven krijg of sterkte, dan past dat niet meer. Het klinkt misschien hard naar diegenen, dat is niet zo bedoeld. Ik wil heel graag laten zien dat ik voorbij het verdriet ben gekomen en dat wens ik andere moeders ook. Dat er een moment komt dat je dankbaar bent voor het ervaren van een kind verliezen en de mooiste parel mag ontdekken. Mijn mooiste parel is andere moeders ondersteunen in het verlies en verdriet en ze te begeleiden in het ontdekken van hun mooiste parel!

Ik kan de ondersteuning ook alleen geven als ik zelf Fleurtje verweven heb in mijn leven. Anders word ik bij iedere moeder geraakt in mijn verdriet. Dan kan ik niet helpen. Ik ben nu met volle aandacht bij jullie.

En als je sterkte of medeleven hebt aangegeven, kijk dan eens of dat vanuit je eigen verdriet is of aannemend dat iedere moeder nog steeds verdrietig is na het verlies van haar kind(eren).

Ik ben graag het voorbeeld dat het verdriet gevoeld kan worden tot het er niet meer is waardoor er ruimte komt om te kijken wat deze ervaring je geleerd heeft en waar je naar op weg bent, naar de mooiste parel!! Ik wens het je toe en ondersteun je met volle aandacht op je pad.

Voel je het verlangen om ook het verdriet te gaan voelen om daarna de parel te ontdekken? Mail me naar jeanette@vlindermama.nl of bel/app me op 06 – 308 63 653. Ik ben er voor jou! Je hoeft het niet alleen te doen.

Hieronder vind je wat ik aan Fleurtje schreef op haar jaardag.

Heb een mooi weekend,

Liefs van Jeanette

Liefste Fleurtje,
Dank je wel voor je komst in mijn leven. Vandaag 23 jaar geleden ben je doodgeboren. Toen was ik zo ontzettend verdrietig, net 40 geworden en dan sterft mijn eerste kind in de baarmoeder.
Het is geen gemakkelijke weg geweest naar nu.
Maar ik ben nu zo dankbaar dat je in mijn leven bent. Niet zichtbaar maar zo mooi aanwezig! Je hebt me zoveel geleerd en mijn leven verrijkt!
Achter het grootste verdriet ligt de mooiste parel.
Ik ben dankbaar dat ik door jou nu moeders mag helpen om hun verdriet toe te laten en dan te ontdekken wat hun parels zijn.
Voor altijd in mijn hart liefste dochter!
Dikke knuffel en ik hou van jou 🌸💖🙏🦋

Plaats een reactie