Als je niet weet wat er met je doodgeboren kindje is gebeurd

Verleden week had ik een heel bijzonder en indringend gesprek met een moeder die haar eerste kindje doodgeboren kreeg in de jaren 80. Zij heeft meegemaakt dat ze haar kindje niet gezien heeft en niet heeft kunnen begraven of cremeren.

Hierna kwam ze in een achtbaan terecht en er kwamen vragen: wat is er eigenlijk met mijn kindje gebeurd? Waar is ze gebleven?

Nu, na zoveel jaren zoeken naar antwoorden door vragen te stellen aan die gynaecoloog, het ziekenhuis, begraafplaatsen en crematoria, heeft ze veel antwoorden gekregen maar ze weet nog steeds niet 100% zeker wat er met het lichaam van haar kindje gebeurd is.

Ze zou zo graag met andere moeders, lotgenoten, praten die dit ook meegemaakt hebben. Als ze geen duidelijkheid kan krijgen is het mooi om met andere moeders te kunnen praten om hopelijk toch meer rust te krijgen.

Als je haar daarmee wilt helpen vraag ik je om contact met me op te nemen (mail naar jeanette@vlindermama.nl). Ik zal je dan in contact met haar brengen. Het zou mooi zijn om haar wens in vervulling te kunnen laten gaan. Help je mee?

Lieve groet van Jeanette

Plaats een reactie