Andere kijk op de dood

Op 28 mei was er weer een Morgen met Mieke. Mieke geeft boodschappen door aan moeders, die contact willen maken met hun overleden kind(eren). Hoe bijzonder is dat! De moeder die meedeed heeft twee kindjes verloren. Ze reageerde op 1 juni: “Het sprookje van de dood heb ik in één adem uitgelezen. Zo erg bedankt voor deze tip. Zet gedachtes/gevoelens in een heel ander perspectief. En het is goed nu. Mijn jongens ☆☆ het is goed.”

Dan ben ik zo dankbaar. Een moeder op weg helpen naar een andere kijk op de dood en de rust die het haar brengt.

Er zijn echt meer manieren om naar de dood te kijken. Niet alleen dat het een groot verdriet brengt, maar wat kan erachter vandaan komen? Het zou wel heel hard zijn als het alleen verdriet brengt. Als we op zoek gaan om te ontdekken wat er voor ons nog meer te beseffen is, dan kan zomaar de beleving veranderen. En dat gun ik zeker de moeders die een kind zo jong of ouder verliezen. Want dat voelt zo onnatuurlijk. En het gebeurt wel. Het enige wat we zeker weten is dat we dood gaan. En dat kan als we 99 zijn en dan hebben we er waarschijnlijk wel vrede mee. Dat is makkelijker te accepteren. Het gemis zal er meestal wel zijn. Maar het kan ook op 47 jaar. En hoe jonger hoe meer moeite we ermee hebben. We zouden zo graag de overledene nog een mooi leven gegund hebben. De verwachting dat iedereen 100 wordt is niet reëel. Dat is niet het leven.

In het boekje Het sprookje van de dood (van Marie Claire van der Bruggen) wordt uitgelegd dat we als zielen naar de aarde komen om ervaringen op te doen en lessen te leren. Het wordt heel mooi uitgelegd. Als je ervoor open staat kan het je misschien helpen om er anders naar te gaan kijken, naar de dood en het leven.

Mij heeft deze blik op de dood enorm geholpen. Ik weet nu dat Fleurtje wilde ervaren hoe het is om doodgeboren te worden. Dat heeft mij getroost. Ik heb niks verkeerd gedaan. Het is gegaan zoals het gegaan is en zo was het de bedoeling. Het perspectief krijgen op haar doel gaf me een andere kijk.

Zou je hierover graag in gesprek gaan met mij, dan ben je uiteraard van harte welkom. Je kunt hier een gesprek aanvragen.

Ook een Morgen met Mieke is weer gepland. Op zaterdag 11 september om 10 uur kun je meedoen. Ik neem voor iedere moeder apart de boodschap op zodat je die rustig terug kunt luisteren of aan anderen laten luisteren. Kies jij ervoor om te gaan ontdekken wat het je brengt? Je bent van harte welkom. Je kunt je hier aanmelden.

Ik gun je dat je ook kunt zeggen: mijn kind ☆ het is goed.

Heb een mooi weekend met dit prachtige weer.

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie