Angst voor de dood

In deze coronacrisis worden we keihard geconfronteerd met de dood. In je directe omgeving of als je het nieuws volgt over het aantal doden dat per dag weer bekend wordt in Nederland, in je provincie of in andere landen. We worden geconfronteerd met het feit dat het leven dat we leven zomaar kan stoppen. En dat maakt ons bang.​​

Maar waar zijn we dan eigenlijk bang voor? Welke voorstelling maken we over de dood? We zijn zo gewend om om de dood heen te gaan. En als de dood dan ineens dichterbij komt door bijvoorbeeld corona, dan speelt de angst een grote rol.

Niemand kan ons vertellen hoe het zal zijn als we doodgaan. En daarin zit een kans, het geeft je de ruimte om er je eigen beeld bij te bedenken. En dan een beeld waardoor je rustiger wordt als je aan doodgaan en dood zijn denkt.

In deze tijd van in quarantaine zijn en stilgezet worden nodig ik je uit om daarover na te denken.

Deel je met me welk beeld jij hebt en of het je rust geeft? (En alles is goed hè, ik weet het ook niet!) Ik ben er voor alle moeders die een kind(je) verloren.

Heb je behoefte om hierover van gedachten te wisselen dan kunnen we dat online doen. Stuur me een mailtje (jeanette@vlindermama.nl) en we kijken hoe en wanneer je op korte termijn met mij in gesprek kunt. Het gesprek is gratis.

Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en je omgeving!

Lieve groet van Jeanette

Plaats een reactie