Dankbaar

Deze week had ik een afspraak met Heidi voor het tweede gesprek (van de vijf) over het verlies van haar dochtertje na de zwangerschap. Ik had haar gevraagd hoe ze het eerste gesprek met mij ervaren had. Dat vertelde ze en na het gesprek heb ik haar in een mailtje het volgende gevraagd:

“Nadenkend over ons gesprek ben ik zo dankbaar voor je feedback! Het bevestigt me dat ik vooral door mag gaan en al voelend met mama’s op pad gaan om ze te ondersteunen. Zou je mij een plezier willen doen en in jouw woorden je feedback op ons eerste gesprek voor mij opschrijven?”

Heidi stuurde mij het volgende antwoord:

“Natuurlijk moet je doorgaan met je werk. Erg belangrijk dat je er bent voor alle vlinder mama’s.

Bij binnenkomst werd ik hartelijk verwelkomt door jou en je nam mij mee naar een erg fijne ruimte. Het voelt daar erg goed!

Je liet me mijn verhaal doen en je luisterde vol aandacht, je oordeelt niet. Het was fijn om weer eens heel mijn verhaal te doen en te weten dat Esmee erbij hoort, ze mag er zijn op haar manier. Het praat heel erg gemakkelijk met je. Het voelt heel erg vertrouwd, hierdoor vertel ik veel van mezelf. Maar je krijgt hierdoor wel een goed beeld over wie ik ben. Intussen geef je goede tips en gedachtes die mij aan het denken zetten.

Het voelde zo fijn, dat de tijd voorbij vloog. Thuisgekomen was ik doodmoe, het gesprek was toch erg intensief. Maar de dag erna voelde al een stuk lichter en ging ik de lijst maken met 20 dingen die ik graag in mijn vrije tijd doe.

Fijn dat ik na al die jaren mijn verhaal kan delen! “

Ik ben echt heel dankbaar voor de woorden van Heidi. Hiervoor doe ik het.

Heb jij het verlangen om het verdriet en verlies van je kindje zachter te laten worden? Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek.

Of weet je nu zeker dat je de knoop doorhakt, dit is wat je heel graag voor jezelf wilt? Klik dan op het traject Verder met het verlies van je kindje en vul het formulier in. Ik neem snel contact met je op.

Dank je wel lieve Heidi, het ontroert me hoe je dit beschrijft. Je opmerking over de leeftijdsgrens van kindjes kan ik begrijpen maar niet invullen. Voel of wat Heidi beschrijft je aanspreekt als je kindje is overleden en neem contact met me op, bel of app me op 06 – 308 63 653 of mail me naar jeanette@vlindermama.nl.

Ik sta graag voor je klaar om je te ondersteunen met het grootste verdriet in je leven.

Heb een mooi weekend.

Lieve groet van Vlindermama Jeanette.

Plaats een reactie