Dat lijkt me nog erger …

Hoor je dat wel eens zeggen? Dat lijkt me nog erger… Of zeg je het zelf? Je hebt een miskraam gehad en iemand in je omgeving verliest een kindje tijdens de zwangerschap, dat lijkt me nog erger. Of ik zei ook regelmatig: als een kindje even geleefd heeft, dan heb je het al verzorgd en gevoed, dat lijkt me nog erger. Of als je je kind van 16 verliest, nog erger, al zoveel mee meegemaakt en dan valt er een nog groter gat.

Het is allemaal erg. Ieder verlies geeft een enorme dreun die je hele leven met je mee gaat. Je hebt een verlangen wat niet ingevuld wordt. Het gaat niet over en het hoeft niet over te gaan. Je mag allereerst erkennen dat het gebeurd is. Het hoeft niet weggestopt te worden omdat het “minder erg” is dan wat anderen meemaken. De pijn van het verlies en het verdriet mogen erkend worden. Als dat gebeurt kan het verdriet minder zwaar en het verlies zachter worden. Wil je hieronder delen wat jouw ervaring is?

Op donderdag 1 augustus organiseer ik weer een avond Aandacht voor je grootste verdriet. Daar mag je vertellen wat je is overkomen (als je dat wilt) aan andere mama’s die hetzelfde meegemaakt hebben. We gaan met respect met elkaar om en luisteren naar elkaar. Ik geef je tips en vertel ook mijn verlieservaring met Fleurtje.

Klik hier voor meer informatie op Facebook en hier om je aan te melden. Je bent van harte uitgenodigd.

Een hartegroet van Vlindermama Jeanette

Plaats een reactie