De Bevalling

Het is al lang geleden gebeurd. De bevalling van Fleurtje vergeet ik natuurlijk niet. Het was een vreselijke ervaring. Toen bekend was dat ons kindje dood in mijn buik was, kwamen we in het St. Anna ziekenhuis in Oss aan en werd gekozen voor een weeën-opwekker. Het duurde wel even voordat ik persweeën kreeg maar toen het zover was, werd me verteld dat een dood kindje niet meewerkt met de bevalling. De gynaecoloog, dokter van de Velden, vertelde me dat hij heel hard op mijn buik moest drukken om het kindje eruit te krijgen. Toen hij dat deed was het heeeeeeel erg pijnlijk! Allereerst was ik aan het bevallen van een dood kindje, het was mijn eerste bevalling (wat wist ik ervan) en ik wilde niet aangeraakt worden aan mijn buik met weeën, laat staan zo hard duwen!  Maar dit moest gewoon gedaan worden door hem. Het was echt traumatisch, deze ervaring. Maar toen ze eruit was, het was dus een meisje, waren we geraakt door ons kindje. Ze was compleet, alles erop en eraan, ook al was ze in de 29e week van de zwangerschap doodgeboren. We gaven haar de naam Fleurtje. Als ze geleefd had, had ze Fleur geheten. Ik ben gek op bloemen dus die naam is prachtig. Nog steeds.

Later met het vertellen wat er tijdens de bevalling gebeurde maakte ik een opvallende verspreking en die kwam niet maar één keer voor. Ik noemde dokter van der Velden de dierenarts. Voor mij zoiets als hij heeft met mij iets moeten doen wat je eerder een dier aandoet dan een mens. Zoiets. Al wens ik het dieren zeker ook niet toe. Het staat wel voor de hevige pijn die ik gehad heb.

Jij hebt ook een verhaal en zou je dat zo graag nog eens vertellen? Heb je het verdriet weggestopt om te overleven? Bij mij kun je het vertellen en ik heb een luisterend oor. Je kunt gebruik maken van een gratis sessie. Klik hier om me te kunnen mailen, appen of bellen.

Een andere mogelijkheid is een avond met andere mama’s waar we elkaar onze verhalen vertellen, om de beurt zodat ieders verhaal aandacht krijgt. Dat is op dinsdagavond 25 juni op de Oude Litherweg 2 in Oss in mijn praktijkruimte. Kijk op Facebook of op Vlindermama.nl voor meer informatie.