Diep weggestopt verdriet

Vroeger was het heel gebruikelijk om een doodgeboren kindje niet aan de moeder te laten zien. Dat zou het voor de moeder moeilijker maken om het verlies te verwerken. En er werd niet meer over gepraat. Ga maar weer door, dan gaat het verdriet wel over. Die ideeën hebben zoveel diep weggestopt verdriet veroorzaakt. Met als gevolg dat er moeders zijn, die zelfs na 45 jaar nog zoveel moeite hebben met het verlies van hun kindje. Het is diep weggestopt al die jaren en het blijft daardoor zo vreselijk pijnlijk.

Mijn visie is dat het weggestopte verdriet langzaam naar de oppervlakte mag komen en gevoeld mag worden. Het verhaal mag verteld worden en zelfs heel veel keren. Door het verhaal te delen heel je de diepe wond in je hart. Daardoor kan het diep weggestopte verdriet veranderen in een zacht gemis. Het gemis blijft altijd bij je, het hoeft ook niet weg. Maar als het een zacht gemis is beheerst het je leven en gedachten niet meer. Je kunt meer genieten van het leven en je kindje in je hart meenemen.

Heb jij deze ervaring en wil je zo graag je verhaal vertellen? Ik ondersteun je en luister naar je zodat je gehoord wordt in je ervaring en verdriet. Of ken je iemand die dit diep weggestopte verdriet heeft? Wijs je ze dan op mijn ondersteuning? Dank je wel.

Je kunt contact met me opnemen voor een gratis gesprek van 30 minuten om te ervaren of je je op je gemak voelt bij mij.

Bel of app me op 06 – 308 63 653 of stuur even een mailtje naar jeanette@vlindermama.nl.

Meer informatie vind je op vlindermama.nl.

Je mag een reactie hieronder plaatsen.

Heb een goed weekend,

Lieve groet van Vlindermama Jeanette

Plaats een reactie