Doe wat je leuk vindt

De laatste twee weken kijk ik naar de Olympische Spelen. De sporters die zo hun best doen om goed te presteren en ook zoveel sporters die verliezen. Veel meer dan winnen. Maar zo gaat het in de topsport.

De mentale kant interesseert me heel erg. Gisteren werd het verhaal van Anouk Vetter verteld. Ze is 7-kampster, wat een helden zijn die sporters om 7 onderdelen zo goed te kunnen uitvoeren. Anouk is een supertalent die heel onbevangen aan haar topsport carrière begon. Twee jaar geleden op het WK in Doha stapte ze na 6 onderdelen uit de wedstrijd. De druk van verwachtingen, vooral van zichzelf, werd haar te groot. Haar moeder vertelde bij de NOS dat ze er thuis over kon praten. Ze nam afstand van de atletiek en ging op vakantie naar Sri Lanka. Daar op het strand vond ze het plezier weer terug. Daarna begon het toch weer te kriebelen om weer aan topsport te gaan doen.

Er wordt nu gesproken over een zwarte periode. En het is natuurlijk heel moeilijk als je mentaal zo in de knoop komt omdat je wat je het liefste doet niet meer met plezier kunt doen. Als er over de teleurstelling gepraat kan worden en het verdriet en de pijn doorvoeld mogen worden, dan komt er weer een stralende Anouk tevoorschijn! Haar moeder vertelde ook dat als ze het plezier weer heeft dat ze dan huppelend door de onderdelen van de 7-kamp gaat! Gisteren, na de eerste dag huppelen 😊 schrok ze van haar naam bovenaan de ranglijst. Dan komt de verwachting weer om de hoek kijken. En dan realiseert ze zich dat dat haar niet gaat helpen. De tweede dag vindt ze superspannend maar ze knokt zich door de onderdelen en na het laatste onderdeel is ze 2e! Zilver!

Tijdens het interview vraagt Jeroen Stekelenburg welke kop boven haar verhaal mag staan, zegt ze: Doe wat je leuk vindt, ervan genieten, van de weg en waar het toe leidt! Met tranen in haar ogen!

Wat een mooie persoonlijke groei maakt ze door. Verwachtingen gaan over de toekomst. En de toekomst kennen we niet. Om dat steeds te bedenken en weer met plezier huppelend je ding doen brengt zoveel.

Ik herken het wel. In mijn eigen leven heb ik ook verwachtingen maar het is niet de realiteit. Als ik mezelf steeds bedenk dat ik hier en nu ben en met plezier mag genieten van wat er is (nu Olympische Spelen kijken 😊), dan is mijn leven heerlijk. Voorbij de verwachtingen. Ik geniet daar gelukkig regelmatig van!

Ben jij benieuwd hoe dat voor jou kan zijn? Zullen we samen de diepte in gaan om dat te ontdekken? Je bent van harte welkom! Van een zwarte periode naar plezier, het kan echt!

Kijk op mijn nieuwe website jeanettedekruijk.nl of neem contact met me op! Je hoeft het niet alleen te doen, ik ondersteun je op jouw levenspad. Gun jezelf deze groei!

Heb een mooi weekend,

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie