DOOD

Toen ik op kamers woonde (heel lang geleden 😊) stond er op mijn boekenrekje een boek. In mijn herinnering stond er DOOD op, zwart met goud. Ik heb het net even opgezocht en er staat op: LEVEN NA DE DOOD. Nooit gelezen hoor, dit boek, ik ben niet zo van wetenschappelijke verhandelingen. Maar het woord DOOD reisde met me mee.

Lang voordat Fleurtje geboren werd las ik boeken over ouders die via een medium in contact wilden komen met de ziel van hun overleden kind. De belangstelling was er dus al. Een paar jaar nadat Fleurtje en Vincent geboren waren kwam het weer in me op. In een Reiki-groep ontmoette ik Anja die avonden organiseerde met mediums. Daar wilde ik bij zijn. Na een prachtige boodschap heb ik vaker avonden bijgewoond en bedacht ik: dat kan ik ook zelf organiseren. Daarom komt Ton Bons al jaren en jaren over de vloer en tot grote dankbaarheid. Dat gaat niet alleen over ouders die een kind verloren maar ook als er zorgen over een kind zijn, over je eigen ontwikkeling of als een partner, familielid of vriend(in) overleden is.

Het gaat bij mij dus al lang over de dood. Wat is dat dan, wat gebeurt er? Het boekje Het sprookje van de dood van Marie-Claire van der Bruggen heeft mij woorden gegeven aan een diep weten.

Toen me duidelijk werd dat mijn missie is om moeders te ondersteunen die een kind of kinderen verloren hebben vanuit mijn eigen ervaring kon het kijken naar de dood niet ontbreken. Het voelt zo onnatuurlijk dat een klein kindje sterft. Terwijl op alle leeftijden de dood kan komen. We kunnen het niet zelf regelen wanneer de dood komt. Het overvalt ons zo. En hoe gaan we er dan mee om.

Behalve als lijden ondraaglijk wordt en de dood onvermijdelijk. Een lieve vriendin is deze week overleden in het volste vertrouwen dat ze naar het licht gaat. Ook dankzij het boekje Het sprookje van de dood, hoe mooi en troostrijk is dat. En natuurlijk ook verdrietig. Het voelt dubbel en zo mag het zijn. Mooie reis lieve vriendin en ik zie je weer Thuis.

Heb een mooi sprookjes-winter-wit weekend met ijs.

Liefs van Jeanette

Vrijdag 19 maart van 10-12 uur is er een Morgen met Mieke. Zij geeft ook boodschappen door. We organiseren deze ochtend voor 1 of 2 deelnemers zodat je je veilig kunt voelen en er veel aandacht is. Hier kun je je aanmelden.

Plaats een reactie