Een sympathieke rustige vrouw

Afgelopen week kreeg ik Gonny in de praktijk voor een EMDR-sessie. We kenden elkaar niet, ze vond me op internet. Wat haar triggerde was dat ik met mijn handen tap om het links-rechts-signaal te geven. (Om het veilig te doen kan de klant ook zelf tappen.) Tijdens een eerdere ervaring met EMDR werd ze erg afgeleid door geluiden en moest op een beeldscherm iets volgen.

Na de ontvangst en een kopje thee kon ze rustig uitleggen wat haar belemmering was. We hebben besproken welke geluiden voor haar storend waren en daarom heb ik de batterij even uit de klok gehaald.

Als we de sessie starten heb ik geen plan. Ik heb alleen een tipje van de sluier opgelicht gekregen op het intake-formulier. We kijken samen wat er in de sessie mag gebeuren. We gaan terug naar een oud gevoel, ik tap en stel vragen die ze beantwoordt. Door het tappen kan ze met haar ogen dicht rustig en makkelijk naar haar gevoel gaan. Uiteindelijk komen we uit bij de gewenste overtuiging: Ik mag en ik kan liefde ontvangen.

Na de sessie praten we nog wat na. Ik geef aan dat ze best moe kan zijn, ze heeft hard gewerkt.

Ze vertelde dat ze een overleden broertje heef wat doodgeboren is. Ze wist niet dat ik ook moeders ondersteun die een kind verloren zijn. Ze kende ook de Rode Tent waarin vrouwen elkaar ondersteunen en bemoedigen en het leven gedeeld mag worden. Ik ben hoedster van een Rode Tent. En we ontdekten dat we allebei een studerende zoon hebben die Vincent heet 😊 Zo bijzonder dat dat allemaal zo bij elkaar mocht komen.

De volgende dag schreef ze me: “Een mooie sessie met een sympathieke rustige vrouw, aan wie je je handen toevertrouwt. Hierbij mijn “verwerkingsschilderij” dat vernoemd is naar de godinnen Hekate (boven, grootmoeder die aangeroepen wordt bij het baren van een kind), de moeder van Demeter (rechts, de godin van de landbouw en gewassen) die de moeder is van Persephone (midden, de godin van het dodenrijk). Een mooie familie-vrouwenlijn dus. En het kind met het kroontje”. Zie bijgaande foto.

De sessie duurde 2 uur en was intensief, maar zo mooi. Ik voel me daarna wel heel dankbaar dat ik mag begeleiden. En ik wens Gonny dat de sessie bij haar zo mag doorwerken dat ze echt liefde mag en kan ontvangen.

Benieuwd geworden naar hoe jouw belemmering getransformeerd kan worden? Je kunt hier een vrijblijvende afspraak met me maken. Ik begeleid ook jou heel graag en liefdevol.

Heb een mooie dag,

Liefs van Jeanette

Vlinder-EMDR

Onderdeel van Vlindermama

Plaats een reactie