Eindelijk een plekje

Onlangs deed deze moeder mee aan de workshop Impressie van de Ziel. Ze vertelde en vertelde over wat ze 22 jaar geleden meegemaakt heeft. En het verdriet mocht er ook zijn. Het was zo’n bijzondere en liefdevolle avond. Afgelopen zaterdag was ze ook bij de Middag met Mieke. Daar kreeg ze heel troostende en mooie boodschappen. Ze schreef deze woorden om te vertellen wat het met haar gedaan heeft.

“Eindelijk een plekje

Toen ik in 1998 mijn kindje verloor met bijna 4 maanden zwangerschap was er geen ruimte voor rouw. Er stond een groot feest gepland direct op het verdriet wat ik had, dus er moest doorgepakt worden. Omdat zwanger worden al niet makkelijk ging, hadden we besloten het tegen niemand te vertellen. Dus het verdriet kon ik ook met niemand delen. Ik heb het weggestopt, heel ver weg.

Tot ik onlangs van heel dichtbij exact hetzelfde meemaakte. En ik de pijn opnieuw voelde. Ook zag ik wat er nu wel was aan verwerking en hulp, hoe er hulp en aandacht van vele kanten werd aangeboden.

Dat maakte dat ik in de knoop kwam…..en heel typisch, op dat moment kreeg ik een pagina op Facebook over vlindermama’s. Niets is zomaar. Ik heb contact gezocht en voor het eerst was er ruimte om te praten, zonder dat er akelige stiltes vielen en ik aangevallen werd zonder dat er voor mijn voeten werd gegooid dat het al zo lang geleden was en ik niet moest zeuren….alles was nu toch goed.

Maar dat neemt niet mijn “oningevulde verlangen” weg. Door er over te praten en met “lotgenoten” ervaringen te delen, heb ik er opnieuw naar kunnen kijken.

Een stukje schuldgevoel is hiermee opgeruimd💙”

Dank je wel lieve moeder en ik ben dankbaar dat ik je mag ondersteunen. Dit is waarom ik vanuit mijn hart dit werk doe. Weer een stap verder naar verzachten van verdriet en samen met je kindje in je hart weer mogen leven.

Herken jij wat deze moeder beschrijft? Ik ondersteun jou ook, stuur een mail en we stemmen af hoe we dat gaan doen. Ik bied coaching met gesprekken, EMDR voor verzachten van traumatische ervaringen en veranderen van negatieve overtuigingen en workshops en evenementen voor ondersteuning, inspiratie en contact met andere moeders en oma’s. Alles om je in contact te brengen met (weggestopt) verdriet en gemis zodat het mag helen.

Wens je een mooi weekend.

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie