Eindelijk mag ik bij mijn oud zeer komen

Herken je dat? Hè, zit ik alweer met tranen in mijn ogen of zit ik alweer te huilen.

Het is heel moeilijk om met emoties, nu noem ik verdriet, om te gaan omdat we dat niet geleerd hebben. We veroordelen onze tranen al heel snel. We vechten tegen die tranen terwijl we ze eigenlijk mogen omarmen. Met tranen komt het verdriet naar buiten en wordt het telkens zachter. Als het binnenin ons blijft, dan strijden we ertegen. We zijn het niet gewend om de tranen toe te laten.

Als je een kind of kinderen verloren hebt, dat is dat een heel groot verdriet. Misschien voelt het verdriet dan zo overweldigend dat je denkt: als ik nu de sluizen openzet dan stop ik niet meer met huilen. Of je hebt het verdriet zo diep weggestopt dat je er niet meer bij kunt.

Bij mij in een veilige omgeving kan het uiten van verdriet met behulp van EMDR wel lukken. En jij bent de baas, jij bepaalt zelf hoeveel je aankunt.

Monique schreef na twee sessies het volgende:

“Prachtige, waardevolle sessies gehad! Eindelijk mag ik bij mijn oud zeer komen, eindelijk kan ik gaan verwerken wat mij al die jaren van therapie nooit is gelukt. Dankzij de fijne energie van Jeanette en haar geduld, begrip en vooral haar beschikbaarheid voel ik me veilig, liefdevol en kwetsbaar genoeg om in een vertrouwde setting mijn kleine ‘ikje’ eindelijk te kunnen omarmen. Ze laat het eindelijk toe om mij haar boosheid en verdriet te geven, iets wat ze als klein kind nooit mocht. Ik kan er nu zijn voor dat overgevoelige meisje die weinig vertrouwen in de volwassen wereld heeft gehad. Zij mag er zijn, ik mag er zijn, wij mogen er samen Zijn! Dank je wel Jeanette, voor jouw warme en fijne energie en het haarfijn aanvoelen -en zelf mag ontdekken- wat ik nodig heb. Je bent een geweldig schitterend en liefdevol mooi mens ❤️”

Deze sessies hoeven niet persé over het verdriet van een verloren kind of kinderen te gaan.

Gun jij jezelf ook die veilige plek omdat je vindt dat het tijd is om je verdriet naar buiten te laten komen? Kies je ervoor om het verdriet zachter te laten worden? Dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen door hier het formulier in te vullen.

Ik wens je een goed weekend.

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie