Facebook groep Vlindermama

Deze week heb ik een minitraining gevolgd voor het onder de aandacht brengen van mijn Facebook groep Vlindermama. Een mooie plek om met andere moeders bij elkaar te kunnen zijn om te delen over alles wat er gebeurt rondom en na het verliezen van een kind of kinderen.

Ik had de groep al vorig jaar opgestart maar het was nog niet helemaal een warme en veilige huiskamer met een brandend vuur en kaarsjes. Dus ben ik vol enthousiasme begonnen om voor de groep van nu al 293 leden 😊 het vuurtje op te poken en de regels te benoemen.

Wat ik belangrijk vind is hoe we met elkaar omgaan. Elkaar ondersteunen, bemoedigen en respectvol met elkaar omgaan, geen advies geven, geen oordeel vellen of therapie geven. Delen mag maar hoeft niet. We zijn allemaal ervaringsmoeders en zijn wijs en hebben compassie met andere moeders in deze groep.

Ik zal altijd reageren als je iets deelt. Ik houd ervan om veel aandacht te geven aan moeders als ze in mijn praktijk zijn en dat kan ik natuurlijk in de groep op Facebook ook doen. Aandacht geven vind ik heel belangrijk in mijn manier van coaching. Iedereen wil graag gezien en gehoord worden, zeker na het verlies van een kind of kinderen. Het is zo ingrijpend. En in de omgeving is die aandacht er vaak niet of niet meer.

En in deze tijd waarin we elkaar minder makkelijk op kunnen zoeken is de online wereld ook een goed alternatief. Laten we elkaar ondersteunen en zien. Dat maakt de wereld een beetje mooier en de eenzaamheid met het verlies een beetje kleiner.

Je kunt lid worden door mijn groep te bezoeken op Facebook. Ik zal je van harte welkom heten.

En wie weet is er nog een moeder in je omgeving die dit ook fijn zou vinden. Tip je haar? Samen gaan we voor elkaar liefdevol ondersteunen. Doe je mee?

Lieve groet van Jeanette

Plaats een reactie