Fleurtjedag 2021

Afgelopen 26 augustus was het weer Fleurtjedag. 24 jaar geleden is ze doodgeboren. Dat is al best een lange tijd. Maar lang of kort maakt geen verschil in het beleven van rouw en voelen van verdriet. Het kan veel jaren geleden zijn en nog heel pijnlijk, scherp en verstopt. Of korter geleden en al zachter en meer doorvoeld. Het is zoals het is bij jou. Bij mij is het verdriet doorvoeld al kan ik natuurlijk geraakt worden. Maar de dankbaarheid overheerst heel vaak.

Deze dag heb ik meerdere keren verteld waarom het een bijzondere dag voor me was en drie keer schoot ik vol. En dat was okee. Ik realiseerde me dat ik vooral dankbaarheid voelde omdat ze in mijn leven en hart is gekomen. Ze leeft met me mee. Ze steunt en inspireert me en ik ben nooit echt alleen 😊

Op deze dag was ik op vrouwenfestival Lorelei. Het was bijzonder om met allemaal vrouwen samen te zijn en de nabijheid van vrouwen te voelen. Mijn doel was om te werken. Ik heb mooie EMDR-sessies mogen begeleiden, veel mooie ontmoetingen en gesprekken gehad en in het zonnetje voor mijn tent zitten  genieten. Op Fleurtjedag ging ik op zoek naar een vlinder. In welke vorm dan ook. Het is het symbool voor Fleurtje. Na alle kramen op de markt bezocht te hebben kwam ik bij Linda. Zij heeft zelfgemaakte foto’s en ze heeft daar ansichtkaarten van gemaakt. Daar vond ik mijn vlinder (zie foto), zo mooi en fijn!

Die avond kom ik bij mijn tent en blijkt Linda mijn buurvrouw in de caravan te zijn en volgde weer een mooi gesprek.

De dag verliep bijzonder en ik heb de vrouwen dichtbij mij en mezelf getrakteerd op heerlijke koffie/thee en overheerlijke versgebakken koek van Dani’s! Smullen was dat!

Ik ben dankbaar dat ik het verlies van Fleurtje zo heb mogen transformeren naar dankbaarheid voor haar in mijn leven op haar eigen manier.

Voel je het verlangen om ook de transformatie te maken naar dankbaarheid? Ik ben er voor je. Je kunt een vrijblijvend kennismakingsgesprek vragen en dan kun je voelen of ik dat met jou mag gaan doen. Van rups naar prachtige vlinder!! Ik begeleid je liefdevol.

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie