Foto van je kindje(s)

Ik ben dankbaar dat ik foto’s van Fleurtje heb. Een heel album vol zelfs. En dat Fleurtje bij ons thuis is geweest in haar kamertje. Er was in die tijd een omslagpunt in hoe het personeel van het ziekenhuis omging met overleden kindjes voor en tijdens de bevalling.

We hebben gevraagd of er obductie gedaan kon worden op haar lichaampje om te kijken of er een aanwijsbare reden was voor haar overlijden. Na de geboorte bleek al wel dat de placenta heel slecht in aanleg was. Toen de gynaecoloog met ons praatte zei hij dat ze niet mee naar huis kon na de obductie. Nadat hij de ruimte verlaten had, zei verpleegkundige Marjo dat dat wel kon. Fleurtje had alleen een grote pleister op haar borstkas en als we een mooi pakje kochten, dan zag je er niks van.

Een mooi pakje was wel een moeilijke zoektocht. Net bevallen en dan de volgende dag de winkel in om zoiets te vinden? Er waren helemaal geen kleertjes in haar maat. Ze was maar 33 centimeter! We hebben zelfs poppenkleertjes overwogen maar die waren weer te klein. En in de winkel ging ik niet uitleggen waarvoor we het nodig hadden. Dat kon ik echt niet net na dit grote en pijnlijke verlies! We hebben een pakje maat 50 uitgekozen en toen moesten de mouwtjes nog flink omgeslagen worden, zoals je ziet.

Heel dankbaar ben ik dat er nu zo anders met dit grote verlies omgegaan wordt. Toen ik op Instagram kwam in een groep moeders die een kindje verloren zijn, raakte het me hoe open ze zijn. Ze delen zelfs foto’s van hun kindje. Ik ben ook deze drempel over gegaan omdat het zo mooi en ook teer en kostbaar is, een foto van je kindje. Je wilt zo graag je kindje laten zien. Deze keer een handje van Fleurtje.
Ook voor mij is het nog steeds stapjes zetten in mijn openheid. Ik ben dankbaar dat deze moeders mij inspireren! Ik inspireer ook heel graag moeders die een kindje langer geleden verloren hebben. Zij moeten het met herinneringen in hun hoofd doen als ze geen foto hebben.

Door daarover te praten en delen gaat de liefde voor het kindje voorop staan in plaats van het verdriet. Zou dat prachtig zijn voor jou? Bel, app of mail me. Ik ben er voor jou en je verhaal. 06 – 308 63 653 of jeanette@vlindermama.nl.

Je mag ook naar het Vlindercafé komen, elke woensdagochtend van 10-11 uur. In een kleine groep delen over je verlies. Of je maakt een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een kopje thee.
Je bent van harte uitgenodigd.

Lieve groet,

Jeanette
Vlindermama.nl

Plaats een reactie