Het sprookje van de dood

Het ondersteunen van moeders die ooit in de zwangerschap of de jaren erna een kind of kinderen verloren is wat ik het liefste doe. En dan zorg ik ervoor dat het veilig is voor de moeders zodat ze hun verhaal kunnen vertellen, ervaringen kunnen delen en gevoelens toe kunnen laten. Ik ben er voor ze.

Wat ik ook een onderdeel vind is praten over de dood. Is er niks meer na de dood, is er meer tussen hemel en aarde of is er leven na de dood? Het bijzondere vind ik, dat we het allemaal niet weten, dus kunnen we er zelf een beeld bij maken. Een beeld wat troost geeft en liefdevol is. En een plek waar onze kinderen het goed hebben. Niemand kan ons vertellen dat het niet klopt.

Er is een heel mooi boekje geschreven door Marie-Claire van der Bruggen en dat heet Het sprookje van de dood. Dat heeft mij veel beelden gegeven van hoe het thuis, hierboven  zou kunnen zijn.

Zij schrijft over een zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de Aarde gaat maken. Het wordt op een leuke en eenvoudige manier verteld. Hoe wordt het leven op aarde ervaren door de ogen van een ziel en tenslotte: hoe ervaart een ziel het sterven, oftewel de terugkeer naar Huis.

Ze heeft ook een versie voor kinderen geschreven en die heet Er was eens een Zieltje. En daarvan is nu een familievoorstelling gemaakt. Daarover heb ik NIEUWS! De voorstelling komt naar Oss!!

Op zondag 18 oktober wordt in @Paulus om 13:30 uur de voorstelling opgevoerd.

Kaarten kun je hier kopen. Ook op Facebook kun je de voorstelling volgen. Klik daarvoor op deze link.

Het is echt een aanrader voor ouders met kinderen, grootouders met kleinkinderen en natuurlijk iedereen die hier belangstelling voor heeft, benieuwd naar is of het graag wil zien!

Dank je wel Marie-Claire voor het mogelijk maken! We gaan ervan genieten en ons laten inspireren!!

Heb een mooi weekend,

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie