Ik ben bang om alles weer op te rakelen

Ken je dat? Het is zo’n klap geweest toen je je kindje verloor! En je hebt zo je best gedaan om weer een beetje op te krabbelen en zo goed als mogelijk je leven weer op te pakken. Dat is een hele prestatie!

Maar zou je meer, verder willen? Verlang je ernaar om energiek en blij in het leven te kunnen staan? En misschien nog verder gedacht: dat kunnen doen waar je heel gelukkig van wordt, je hart volgen? En met je kindje in je hart?

Dan zijn er stappen die je kunt zetten. Gedoseerd, samen met mij kijken naar: waar wil ik naartoe en wat kan ik nu aan? Wat wil ik nu veranderen? En hoe kijk ik naar dit grote verlies?

En inderdaad rakelen we dan gebeurtenissen en emoties op. Net zoals het steeds in je leven gebeurt. En telkens stop je het toch weer diep weg. Heb je eraan gedacht dat je dat steeds herhaalt?

Hoe zou het voor je zijn om dat wel te gaan oprakelen maar met als doel om het te gaan doorvoelen en het daarna niet meer te hoeven wegstoppen? Dat je bouwt aan het doorleven van het verdriet. Stapje voor stapje, zoveel als op dat moment okee is?

Ik ondersteun je daar met liefde mee.  Ik heb zelf mogen ervaren dat er een leven is na het verlies van mijn dochter Fleurtje. Hoe lang of kort het ook geleden is. Je mag stappen gaan zetten.

Vind je de moed om ermee aan de gang te gaan? Dan starten we met een gesprek met een kopje thee. Ik lees of hoor graag wat je verlangen is en ondersteun je daarnaartoe.

Liefs voor jou, moedige mama.
Vlindermama.nl

Plaats een reactie