Ik kan mezelf niet vertrouwen

In december 2020 kwam Monique voor een EMDR-sessie bij me. Eind februari vertelde ze haar ervaringen die ik met je mag delen.

“De EMDR sessie is me heel goed bevallen. Ik heb een paar keer met de auto gereden, zelfs ver weg, en heen ging het goed en terug wat gespannen momenten. Maar ik merk dat vertrouwen hebben in mezelf in gang is gezet. Ik ga daar verder mee aan de slag.

Mijn basis was dat ik mezelf niet vertrouwde, niet goed voor mezelf zorgde. Ik merk dat mijn innerlijke dialoog zo negatief was, maar door het vertrouwen in mezelf en mezelf er meer op toeleggen en erin verdiepen wordt dat steeds positiever, dat heeft een goede uitwerking. Wat ik met negatief denken zo goed kon inprenten gaat me met positief denken ook lukken!

Ik zit nu beter in mijn vel: nu MOET ik het voor mezelf over hebben. Ik sta om 5 uur op en tot 7 uur is mijn tijd. Dan kan ik doen wat voor mij goed voelt, ik neem tijd voor mezelf, meditaties, affirmaties en elke ochtend doe ik dat.

Het verwaarlozen was de negatieve automaat. Nu ik aandacht geef aan het positieve heeft het impact op alles! Niet alleen op mezelf maar ook op mijn omgeving, mijn kind en man. In de sessie is iets in gang gezet. Ik heb er heel veel aan gehad. Nu kan ik op mezelf vertrouwen, ik ben in iedere situatie veilig. Hiervoor had ik altijd voorbehoud, kan ik dat wel. Maar nu kan ik mezelf in iedere situatie vertrouwen.

En dat werkt ook door in het auto rijden. Ik ga het nu niet meer uit de weg.

Je zei tegen mij over een nare situatie: wat heb je mooi gereageerd, zo rustig en liefdevol. Je was in controle. Dat heeft me heel goed gedaan, ik kan er nu anders naar kijken.

Geluk is niet afhankelijk van voorwaarden. Het is een gevoel en het zit in heel kleine dingen.

Ik heb gemerkt door corona dat ik mijn gedrag om te vermijden steeds meer ging zien. Eerst ontkende ik het, daarna werd ik boos op mezelf en nu kan ik het accepteren en eraan werken en het verandert!”

Dank je wel lieve Monique voor je moed en je vertrouwen, je bent zo mooi op weg. Ik wens je alle goeds

Als iets in het verhaal van Monique je triggert , kom dan voor een vrijblijvend gesprek langs. Dan bespreken we samen hoe we jouw belemmering mogen neutraliseren. Je bent van harte welkom.

Heb een mooi weekend,

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie