Ik voelde me voor het eerst begrepen

Als je je kind verliest in de zwangerschap dan is het voor je omgeving heel moeilijk voor te stellen wat er met je gebeurt. De mensen om je heen zien je verdriet maar kunnen zich niet indenken wat het betekent. En eigenlijk is dat ook fijn, want dat betekent voor je omgeving dat ze dit verlies niet kennen. Je gunt het toch niemand om zo je kind te verliezen? Zo dichtbij nieuw leven en dan komt de dood.

Maar het is wel heel helpend als je met iemand praat die het verlies wel kent. Zoals Louella het tegen me zei, zes weken na het verlies van Romée in de 28e week van de zwangerschap: Ik voelde me voor het eerst begrepen.

Loop jij er tegenaan dat je omgeving je niet begrijpt? Hoe is het voor jou als je snapt dat het niet te begrijpen is als je het verlies van een kind niet kent? Ze kúnnen je niet begrijpen. En dat is geen onvermogen, maar ze kennen het verlies zelf niet. Ze kunnen wel lief voor je zijn en je steunen.

Maar gun jezelf dan ook gesprekken met mensen die het verlies wel kennen en je wel begrijpen. Dan komen de herkenning, de steun en de liefde voor de kinderen op de voorgrond.

De basis van mijn werk is ondersteuning geven vanuit mijn eigen ervaring omdat ik Fleurtje verloren heb in de 29e week van de zwangerschap. Ik geef je graag het begrip dat je zo nodig hebt. Gun jij jezelf dat je begrepen wordt?

Bel (06-308 63 653) of mail (jeanette@vlindermama.nl)  me en we spreken binnenkort af!

Heb een mooi weekend,

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie