Ik voldoe niet

Als ik zie en hoor wat sessies doen bij de vrouwen en man die bij mij geweest zijn dan ben ik heel dankbaar. En het inspireerde me ook om naar oude pijn van mezelf te gaan. Het verlangen is er om zonder belemmering te kunnen zijn wie ik ben met mijn familie.

Op de dag van de sessie merk ik dat ik zenuwachtig ben. Wat gaat er gebeuren? Waar kom ik in terecht? Hoe heftig is de pijn, het verdriet? En tegelijk denk ik: dat hebben de mensen die naar me toe komen vast ook. Ik neem me voor nog liever voor ze te zijn. Er is echt moed voor nodig om op pad te gaan. En dus mag ik ook lief voor mezelf zijn.

Het onderwerp waar ik voor ga is dat ik vroeger gepest ben. Ik schreef er al eerder over. Ik merkte, dat ik in twee recente situaties nog geraakt werd in de oude pijn van toen. Ik wil die pijn gaan doorvoelen in de sessie.

Een situatie van vroeger kan ik moeilijk beschrijven. Dus koos Floor ervoor om vanuit een recente situatie naar een oude situatie te gaan. Dat ging wonderwel. Ik kwam in de keuken bij mijn moeder terecht en ik had haar net verteld dat ik gepest werd. Ze zei iets van ach, laat maar, trek het je niet aan. Ik voelde me heeeeeel klein worden en voelde ook het verdriet, huilde dikke tranen en dat was okee.

Floor leerde me om vanuit mijn buik tegen de pester te zeggen: STOP hou op en met mijn hand een stopteken te geven. Dat was heel krachtig. Ook mocht ik naar het kleine meisje kijken en zien dat zij helemaal okee is. Je bent goed zoals je bent.

Daarna mocht ik zelf een aantal keren zeggen: je bent goed zoals je bent. Nadat ik nog wat obstakels aangekeken had geloofde ik het helemaal. Het is zo, wat ik ook doe, ik ben goed zoals ik ben.

Voor de duidelijkheid wil ik graag uitleggen dat niemand de schuld krijgt. Dat heeft ook geen zin. Ik kijk naar mezelf en heel mezelf door dat verdriet alsnog te doorvoelen, waardoor de lading van vroeger eraf mag. Daardoor kan ik me vrijer bewegen. De omgeving hoeft niet te veranderen. Dat kan ik ook niet regelen. Ik pak zo zelf de regie over mijn welbevinden.

Ik merk nu minder weerstand op lastige klussen. Ik denk dat ik mezelf minder vertel dat ik niet voldoe. Mijn hoofd is rustiger. Ik doe het gewoon. Dat is zo’n heerlijke ervaring! Op naar een ontmoeting met mijn familie.

Dank je wel Floor voor je liefdevolle begeleiding, ik ben blij.

Herken jij in mijn verhaal iets waarbij je denkt: ik wil ook een situatie doorvoelen? Je kunt hier een vrijblijvend gesprek aanvragen, je bent van harte welkom. En ik snap dat je het spannend en eng vindt, maar ik ben er voor jou, we doen het samen. Op naar je weer vrij voelen. Tot gauw!

Ik wens je een lekker uitwaaiweekend!

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie