Ingekleurd leven?

Al jaren had ik de wens om een levensbloem te tekenen. Lieve Willemien (Mandalart) bood aan om dat samen te doen. Met haar aanwijzingen en hulp ging ik aan de slag en opeens zag ik in de buitenrand vlinders in plaats van bloemen! En dat maakte me blij, dat past natuurlijk precies bij mij! En een vette knipoog van Fleurtje.

Thuis ging ik (na weken dubben) aan het kleuren. Willemien gaf me de gouden tip: maak van elke stap een foto! Ik begon met de vlinders en de middelste bloem. Zo mooi vond ik dat, maar ik ging door met kleuren. Gek genoeg vond ik het resultaat steeds minder mooi maar ik ging door tot het af voelde.

En toen kwam het idee om de eerste stap met de vlinders en de bloem als logo voor Vlindermama te gebruiken. Fleurtje is de reden dat ik nu mijn praktijk Vlindermama heb. Hoe mooi is het dan om deze stap symbool te laten zijn! En ik bedacht me dat mijn weerstand tegen het helemaal inkleuren komt omdat het leven van Fleurtje in mijn buik, dus bij de eerste stap, is gestopt.  Mijn verlangen was dat ze een ingekleurd leven zou krijgen. Maar de werkelijkheid is dat ze doodging in mijn buik. En daar mag ik het mee doen. En er ontstond nog een schaduwrand omheen toen ik er een ronde foto van maakte. Dat was er ook, verdriet.

Na, na bijna 24 jaar, heb ik deze werkelijkheid geaccepteerd en ben ik heel dankbaar voor mijn mooie levenspad ook omdat Fleurtje kwam zoals ze kwam. Achter elke traumatische ervaring ligt een mooie parel.

Heb jij de parel nog niet in beeld? Verlang je ernaar? Kom je ontdekken welke parel er op jou wacht?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan en ik loop een stukje naast je en ondersteun je op jouw unieke pad op zoek naar die parel.

Heb alvast een mooi weekend.

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie