Internationale Vrouwendag workshop

Komende zondag is het Internationale Vrouwendag. Voor mij gaat het over vrouwen die in hun kracht komen te staan en met aandacht, kwetsbaarheid en liefde met hun omgeving omgaan. Het is versterkend om als vrouwen samen te komen en je ervaringen te delen. Mooie en moeilijke, het is in het leven besloten. Alles kan langskomen.

Wat ik heel fijn vind is het delen van onze ervaringen en elkaar ondersteunen en bemoedigen. Heel anders dan elkaar bekritiseren en achter elkaars rug om praten. Een aantal jaren geleden werd ik geraakt door de term LIEFDEVOLLE VRIENDELIJKHEID. Dat gaat over mij en over hoe ik met mijn dierbaren en omgeving om wil gaan. Van daaruit met elkaar in verbinding zijn. Niet alleen met vrouwen, maar we kunnen elkaar wel opzoeken om meer in onze kracht te komen staan. En vaak is dat door je kwetsbaar op te stellen. Iets te delen wat je al lang bezighoudt maar wat moeilijk is om te delen. In een veilige omgeving met andere vrouwen kan dat zomaar lukken.

In de Rode Tent, die in elke maand hoed, benoem ik het elke keer weer. Steun elkaar, help elkaar, ben er voor elkaar. En ik zie dat vrouwen elkaar ook inderdaad ondersteunen en helpen. Er worden initiatieven neergezet en er wordt samen gewerkt en met die steun is het makkelijker. Ik hou van die kruisbestuiving.

Hoe is het voor jou? Wil je het delen? Ik ben benieuwd!

Een van de ervaringen waar we over kunnen delen is het verlies van je kindje, hoe klein ook, of je kleinkind. Komende zondagmiddag kun je meedoen met de workshop Vlindermama Creatief Collage. Even met het verlies van je kindje bezig zijn, aandacht aan je gevoel geven en met moeders en oma’s onder elkaar zijn. Voel je van harte uitgenodigd. Ik ben er met liefdevolle vriendelijkheid. Tot zondag!

Een inspirerende Internationale Vrouwendag wens ik jou.

Lieve groet van Jeanette

Plaats een reactie