Is er iets na de dood?

Hoe kijk jij ernaar? Wetenschappelijk, als het niet bewezen is dan is het er niet? Of geloof je iets? Of weet je diep van binnen dat er iets is? Misschien herinner je je hoe het was voordat je geboren werd? Het kan allemaal en er is geen goed of fout.

Het is wel mooi om erover na te denken hoe het voor jou is. We leven in een tijd waar mensen heel bang kunnen zijn of worden en de angst komt omdat we niet ziek willen worden en niet dood willen gaan. Zou je minder angstig zijn als je zelf een beeld hebt bij hoe het is als je dood bent?

En als je je kind of kinderen verloren hebt? Helpt het jou om een beeld te hebben bij hoe het is na de dood?

Mijn idee staat heel mooi beschreven in het boekje Het sprookje van de dood van Marie-Claire van der Bruggen. Echt een aanrader als je meer wilt weten over het leven en de dood.

Voor mij is Fleurtje, mijn doodgeboren dochtertje, bij me en leeft met me mee. Ik vind dat een heel troostrijke gedachte. En of het waar is? Dat is voor mij niet meer belangrijk. Nu heb ik geen verdriet meer over haar dood, na 24 jaar. Ik heb een andere kijk op de dood gekregen en dat heeft heel veel veranderd.

Ik ben benieuwd wat jij denkt of vindt. En alle ideeën mogen er zijn, er is geen goed of fout.

Misschien wil je erover delen of erover lezen. Ik help je graag op weg.

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie