In dankbaarheid kijk ik terug op afgelopen zondag toen Marcel en ik ouders de gelegenheid gaven om stilgeboren en jong overleden kinderen op het podium te zetten. We hebben kaarsjes aangestoken op het altaar van de voormalige Pauluskerk in Oss en de namen opgeschreven. Het was een heel bijzondere dag met mooie ontmoetingen en dierbare herinneringen. Hier kun je foto’s bekijken.

En nu uitkijkend naar komende zondag als de voorstelling Er was eens een Zieltje twee keer gespeeld gaat worden. Ik ben zo benieuwd! De voorstelling is twee keer uitverkocht met 30 personen. Het thema de reis van de ziel van vóór de geboorte tot na het overlijden vind ik heel mooi. Hopelijk heb je een kaartje en kom je je laten inspireren.

Gisteren staken we om 19:00 uur ook een of meer kaarsjes aan. De afsluiting van de Baby Loss Awareness Week waarin er aandacht werd gevraagd voor stilgeboren en jong overleden kinderen. Op de hele wereld wordt dat gedaan, overal om 19:00 uur, dus er ging een golf van licht over de aarde. Mooie gedachte.

En dan zou op zaterdag 31 oktober de Lichtjesceremonie nog zijn bij Vlinderboek. Maar door de nieuwe regels gaan evenementen niet door en dus ook de Lichtjesceremonie niet. Maar we zijn op de volgende oplossing gekomen. Zaterdag 12 december mogen jullie in de Pauluskerk weer kaarsjes aansteken en de namen van jullie kinderen noemen, wij zullen gedichten voorlezen en er zal waarschijnlijk een harpiste zijn voor de muzikale omlijsting.

Als je de Lichtjesceremonie bij wilt wonen, stuur dan een mail naar jeanette@vlindermama.nl. Er zijn nog plaatsen. Je bent van harte welkom! Het is zo mooi om samen met anderen die het verlies kennen stil te staan en aandacht te geven aan jullie overleden kinderen. (Als de regels het toelaten)

In deze donker wordende tijd van het jaar is een kaarsje branden weer heel fijn. En helemaal met je kind(eren) in gedachten. Ik heb dat geleerd toen ik naar Brabant verhuisde en Fleurtje verloor. Een prachtige manier om even je kind(eren) met licht te omgeven en jezelf dus ook. Doe maar, het geeft troost!

Een lieve groet van Jeanette

Plaats een reactie