Knipoogjes van boven

In mijn tuin komen elk jaar vergeet-mij-nietjes op. En die zijn erin gekomen zonder dat ik ze gezaaid heb. Nu bloeien ze weer, in twee potten. Ik ben daar zo blij mee! Ik zie het als knipoogjes van boven. Fleurtje laat me haar herinneren. Alsof ik haar ooit zou vergeten! Nee, natuurlijk niet, maar dit knipoogje is me heel dierbaar. Ik geniet ervan, elke keer als ik ze zie!

Het symbool voor Fleurtje, weten jullie vast al wel, is de vlinder. En dat is nu ook een feest. Buiten fladderen ze met dit mooie weer heel veel rond. Meer dan anders? Door de coronacrisis? Ik weet het echt niet maar ik geniet van al dat gefladder en denk weer aan mijn mooie kleine meisje.

Het doet nog iets meer met me. Ik word afgeleid van zorgen maken. Van denken over de toekomst die we allemaal niet kennen. We kunnen heel veel bedenken maar we weten het niet. En daarom is het fijn om af en toe afgeleid te worden door de knipoogjes van boven. En veel meer natuur om ons heen.

Ik geniet van de superblauwe lucht, de merels die al bezig zijn met het voeren van hun jongen buiten het nest. Het winterkoninkje die een nest maakt in een kierend vlinderkastje. Het roodborstje dat komt badderen in de waterschaal. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik laat me heerlijk afleiden van mijn gedachten. En in deze tijd meer dan in de ratrace hiervoor. Daarom zie ik ook meer. Nog meer genieten! Wat een rijkdom!

Heb jij het verlangen om meer de knipoogjes van boven op te kunnen merken? Maak je je zorgen over hoe je omgaat met het verdriet en gemis van je kind(je)? Ik herken het, heb het ook meegemaakt. Samen kunnen we er verandering in brengen. Ik ga graag met je in gesprek om te kijken wat jou kan helpen in deze rouw-tijd. Stuur me een mail (jeanette@vlindermama.nl) en ik maak snel een afspraak met je. Bellend of beeldbellend. Samen met jou en je kind(je) op weg naar een leven met meer genieten, dankbaarheid en blij zijn. Het kan, ik ben het levende bewijs!

Ik wens je veel knipoogjes van boven!

Liefs van Jeanette

Kijk naar mijn traject Verder met het verlies van je kind(je). Er staan ook korte verhalen van moeders die mijn ondersteuning gehad hebben.

Plaats een reactie