Lichtjesceremonie 2021

Voor het derde jaar op rij gaan we de Lichtjesceremonie organiseren! Speciaal voor mensen die ooit in de zwangerschap (hoe pril ook), rond de bevalling of in de jaren erna een kind of kinderen verloren hebben.

De eerste keer was buiten bij het prachtige monument Vlinderboek in Oss. Vorig jaar konden we terecht in @Paulus. Dat is ook een bijzondere plek met de ruimte en het altaar.

En dit jaar organiseren we de Lichtjesceremonie weer maar dan in mijn praktijk Vlindermama. We heten iedereen welkom die een kaarsje aan wil komen steken voor een overleden kind of kinderen. Het aandacht geven aan je overleden kind(eren) is troostend, helend en verwarmend. En als je dat kunt doen met anderen die ook het verlies kennen dan verbindt het. De voorgaande Lichtjesceremonies hebben dat laten zien, daar kijken we heel mooi op terug, heel bijzonder.

Wat gaan we doen
Je mag een kaarsje of kaarsjes aansteken en de naam van je kind(eren) uitspreken. Je mag ook kort vertellen wat je ervaart of ervaren hebt. Voor ieder kindje is tijd en aandacht. Als je het fijn vindt om een foto of een symbool dat bij je kindje(s) hoort mee te nemen en bij het kaarsje te leggen/zetten dan doe dat gerust. Er zullen gedichten voorgelezen worden en we regelen ook muziek.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten met elkaar met thee en lekkers.

Wanneer en waar
We komen bij elkaar op woensdagavond 3 november van 19:00 tot 20:00 uur in mijn praktijk Vlindermama. Het adres is De Bongerd 60 in Oss.

Hoe kan je aanmelden?
Graag ontvang ik een mail (jeanette@vlindermama.nl)  of app (06 – 308 63 653) als je mee wilt doen en met hoeveel personen je komt. Het zal een intieme, kleinschalige ceremonie zijn dus kan een beperkt aantal personen meedoen. Wacht daarom niet te lang met aanmelden om teleurstelling te voorkomen.

Kosten?
Er zal een vrijwillige bijdrage gevraagd worden. De Lichtjesceremonie is voor iedereen toegankelijk.

Ondersteuners
Samen met Freddy van Eerd (Tempus Uitvaartzorg) en Chantal Nicolasen (PuurbyChantal) verzorgen we deze Lichtjesceremonie.

We gaan weer met veel aandacht en liefde aan de gang om er een heel mooie Lichtjesceremonie van te maken. Maar het allermooiste is als jij ook mee komt doen. We zetten onze kinderen in het licht en de liefde! Tot woensdag 3 november!

Liefs van Freddy, Chantal en Jeanette

Plaats een reactie