Lichtjesceremonie na afloop

Na vier weken voorbereiding, vergunning aanvragen, hulp vragen en krijgen, muziek regelen, fotograaf vragen, freubelen, programma maken, in de publiciteit via DTV en de Uitvaartspecial van Weekblad Regio Oss, opbouwen tent en spullen sjouwen was het zaterdag 2 november om 19:00 uur eindelijk zover.

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Maar liefst 30 mensen, moeders, vaders, zussen, broers, partners en ondersteuners kwamen in het donker naar Vlinderboek. We hadden de kaarsen langs het pad geplaatst maar sommigen waaiden uit. De tent vloog ook bijna weg maar het bleef droog en we gingen van start met mooi gitaarspel van Rolf van Meurs. Als er een kaarsje aangestoken werd, mocht de naam van het kindje genoemd worden. We wisselden af met gedichten en meer gitaarspel van Rolf. Als laatste heb ik voor Fleurtje een kaarsje aangestoken. Na een minuut stilte sloot Rolf af.
Alle mensen wil ik vanuit mijn hart bedanken voor hun komst. Ik wens ze dat ze mooi terugkijken op deze ceremonie en het fijn vonden om stil te staan bij de liefde voor hun kindje en dat ze open kunnen zijn over hun verlies. Moedige ouders, daar heb ik veel respect voor.

Ik ga de Lichtjesceremonie volgend jaar herhalen. Het is zo mooi als ouders van deze kindjes bij elkaar kunnen komen en hun gemis, verdriet én liefde over en voor hun kindjes kunnen delen.

Was je erbij? Vertel me hoe het voor jou was en geef ook je tips door aan jeanette@vlindermama.nl.

Dank jullie wel!

Lieve groet,

Jeanette

Vlindermama.nl

Plaats een reactie