Merel

Deze merel is zo verbaasd!!! Zonet kwam een ekster en heeft het nest aangevallen. Ik hoorde de alarmgeluiden van de merels en ben naar buiten gerend en heb in mijn handen geklapt! Ik zag dat de ekster uit het nest vloog en ik denk dat daarna minstens 3 jonge merels uit het nest zijn gevallen. Wat een drama! Deze merel zit te kijken naar mij (denk ik ?) en zegt: wat is hier in hemelsnaam gebeurd! Net nog een nest met jonge merels en nu een leeg nest!!

Nou ja, dat vul ik natuurlijk in, maar de verbijstering kan ik me voorstellen.

Ik denk dan aan de verbijstering toen ons verteld werd dat het hartje van ons 29-weeks kindje in mijn buik niet meer klopte. Hoe is het mogelijk dat een kindje ineens niet meer leeft. Dat er een moment is waarop het hartje stopt met kloppen?

Bij de merel heb ik geen dode kleintjes gezien. Hopelijk worden ze buiten het nest nog gevoed. Maar ik denk wel aan mijn meisje Fleurtje als er zoiets gebeurt. Misschien raar. Ik heb medelijden met de merels. Het leven is soms keihard! Zij denken niet en leven gewoon weer verder.

Wij hebben daar meer voor nodig om met het verlies en de leegte te kunnen omgaan en ermee te kunnen leven. Dat is een lang proces van vallen en opstaan en groeien.

Wil je ondersteuning en kijk je ernaar uit om ook met het verlies van je vlinderkindje verder te kunnen leven? Ik kan je ermee helpen.

Je mag me appen of bellen op 06 – 308 63 653 en dan hebben we een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom!!

Liefs van Vlindermama Jeanette.