Mijn kindje leeft nog met mij

Dit was best een spannend dingetje, geïnterviewd en gefilmd worden door de lokale tv-zender van Oss en omgeving. In mijn praktijk in de voormalige Pastorie van de Pauluskerk met Heidi Vervenne, die bij mij het traject Verder met het verlies van je kindje heeft doorlopen. Dankbaar ben ik daarvoor!

De link naar het interview is hier.

Het was een ontspannen sfeer, geen ingewikkelde vragen, vanuit spontaan vertellen kwamen de interviews en het fijne was ook, dat alles in één keer opgenomen is. One Take! Daar ben ik heel blij mee, geen gedoe, gewoon zoals het liep.

We hebben het over het registreren van kindjes die doodgeboren zijn gehad. Zo mooi dat het nu kan. Bij de gemeente gaan ze ook zorgvuldig met de ouder(s) om. Ik ben zelf in maart geweest om Fleurtje te laten registreren. Nu staat ze onder mijn naam in de administratie, samen met Vincent. Ik heb twee kinderen!

En we praatten over hoe het vroeger ging, zo traumatisch als het kindje bij de moeder weggehaald werd in de overtuiging dat dat beter voor de moeder was. Alsof maanden onder je hart dragen niet bindt. Nou ja, het is toen zo gegaan, nu gaat het anders en dat is belangrijk en ook een weg van ontdekken hoe we met dit verlies kunnen omgaan. En we blijven daarin leren.

Lichtjesceremonie op 2 november bij Vlinderboek in het Elzeneindpark in Oss is ook aan de orde geweest. Daar kunnen ouders die een kindje in of na de zwangerschap verloren naar toe om hun kindje te noemen en in het licht te zetten. En hoe mooi is het dat we allemaal samenkomen en ook zien dat we niet alleen zijn met dit verdriet. Daardoor voel je je al gezien en gesteund. Je mag je hier aanmelden want we weten graag hoeveel personen meedoen. De start is om 19:00 uur.

Wil je graag hulp en weet je niet goed waar te beginnen? Vraag dan mijn 3 gouden tips aan.

Een goed weekend gewenst!

Lieve groet van Jeanette
Vlindermama.nl

Plaats een reactie