Mijn moeder

Mijn moeder heeft in 1947 haar eerste kindje gekregen. Het was een jongetje en hij werd stilgeboren. Mijn oom heeft een kistje getimmerd en mijn vader en opa hebben het kindje begraven. Mijn ouders waren Gereformeerd. In dit geloof zijn kinderen die gedoopt zijn kinderen van God. Maar mijn moeder’s kindje was niet gedoopt. Het is heel verdrietig, maar mijn moeder heeft daar haar hele verdere leven mee geworsteld.

We hebben er samen over gepraat en ik vertelde haar dat ik er anders naar kijk. In de kerk heeft iemand een regel bedacht maar God is liefde. Hij zal echt niet zeggen jij wel en jij niet naar mijn Koninkrijk. En zeker niet bij net geboren baby’tjes. Die zijn pure liefde! Dood of levend, dat maakt niet uit. Helaas, in mijn optiek, bleef ze trouw aan de regels van de kerk.

Met alle kennis van nu denk ik: wat is de moeders aangedaan. De regels voeren de moeders weg van de liefde voor hun kindjes. Met al het verdriet en gemis erbij.

Worstel jij met een regel? Vertel het me en ik ondersteun je om met liefde naar je ervaringen te gaan kijken en ermee om te gaan zodat het gemis en verdriet zachter worden.

Bel of app me op 06 – 308 63 653 of stuur een mail naar jeanette@vlindermama.nl.

Heb je nu behoefte aan ondersteuning, vraag dan mijn 3 gouden tips aan.

Meer informatie vind je op Vlindermama.nl.

Plaats een reactie