Moederdag

Een mooie dag om moeders te eren, zeker als je geen verlies van een kind of kinderen kent. Maar er zijn veel situaties waarom het moeilijk is om deze dag tegemoet te gaan en te beleven. Als je wensmoeder bent en (nog) geen kindje in je armen kunt houden, als je een of meer miskramen kreeg, als je om gezondheid of andere omstandigheden je kind verloor omdat je een abortus hebt ondergaan, als je een kind of kinderen verloor in de zwangerschap, als je een kind of kinderen verloor na de bevalling of in de jaren erna. Een kind of kinderen verliezen kan een heel traumatische ervaring zijn en gepaard gaan met heel veel verdriet en gemis.

Morgen steek ik een kaarsje aan bij de mooie bloemen in mijn huis als eerbetoon aan Fleurtje. En mijn zoon komt heerlijk een nachtje slapen en we ontbijten met elkaar. Ik ben dankbaar dat ik Moederdag nu kan vieren met twee kinderen, een om me heen en een in mijn hart.

Voor jullie allemaal heb ik een dikke knuffel en wens jullie toe dat je het verdriet en gemis toe mag laten zodat je het een stukje doorvoelt. Dat doorvoelen is, mijn ervaring, de enige weg uit pijn van verdriet en verlies.

En je kunt met mij in gesprek over wat je vroeger of recent hebt ervaren. Als je er nog steeds heel veel verdriet van hebt kan ik je met EMDR ondersteunen. Neem jij de stap? Dan vind ik je moedig en ben je van harte welkom. Samen gaan we op pad naar minder verdriet en meer vervulling in je leven.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan. Ik ontvang je graag.

Ik wens je een Moederdag waarin je verdriet ook een plek mag hebben waardoor je ruimte krijgt voor een glimlach.

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie