Moederdag

Moederdag en je kindje is dood. Je bent moeder maar je kunt je kindje niet vertroetelen en verzorgen. Juist op deze dag kan het verlies zo groot voelen. Ik vond het na het verlies van Fleurtje zo’n moeilijke dag. Ervoor was het een dag om  mijn moeder te eren. We gingen die dag voor mijn moeder zorgen, dat deed zij het hele jaar voor ons! Geen kadootjes maar aandacht, mooie gedachte!

Maar nadat Fleurtje geboren was en de eerste Moederdag kwam, was ik in tranen. Het verlies en het verdriet waren heel moeilijk. Het idee dat veel moeders verwend werden met aandacht en een klein kadootje maar dat ik dat toen niet kon ontvangen. En ik dacht dat ik de enige was met dit grote verdriet. Er was geen internet.

Nu, na 21 jaar, is er veel veranderd Het verlies werd steeds zachter en ik mocht ook moeder van Vincent worden. Niet als vervanging van Fleurtje maar een mooie aanvulling. Ik heb twee kinderen.

Deze kant van Moederdag voor moeders die hun kindje verloren hebben, wil ik graag onder de aandacht brengen. Voor alle moeders die vandaag hun kindje moeten missen. En mooi dat het op Facebook en mijn website kan in deze tijd. Zo kunnen moeders met verdriet elkaar makkelijker vinden.

Ik wens je een Moederdag met veel moederliefde voor je kindje en wens ook dat je je verdriet toe kunt laten. Het verdriet mag er zijn en hoort bij het verlies van je kindje. Je kindje woont in je hart en je koestert het daar. Ik heb een kaarsje voor Fleurtje aangestoken. Ik heb even bewust stil gestaan bij haar en haar geëerd.. Ik hou van Fleurtje.

En mocht je heel graag over je kindje willen vertellen dan kun je met mij contact opnemen via de mail, Jeanette@vlindermama.nl.

Liefs van vlindermama Jeanette

Plaats een reactie