Nog steeds zo verdrietig na het verlies van je kindje

Ben jij een moeder die jaren geleden een kindje verloor in de zwangerschap (hoe pril ook) of in de jaren erna en toen de keuze moest maken om door te gaan? Niet stil kon staan bij het verlies, verdriet en gemis? Toen dacht men dat dat het beste was. Vergeet het maar, ga maar weer door. Het gaat wel over.

Juist langer geleden werd er vaak zonder gevoel met het verlies omgegaan. Misschien heb je je kindje niet gezien? Is het achter de heg begraven? Zeiden ze tegen je: je kunt nog meer kindjes krijgen.

De manier waarop er met jou en je kindje omgegaan werd was echt heel hard. Nu, na al die jaren, weten we wel beter. Je kunt echt anders met je verdriet leren omgaan waardoor het verzacht. En het verlies hoeft niet meer verstopt te worden. In deze tijd weten we dat het doorvoelen van gevoelens die te maken hebben met het verlies helend is.

Denk je nog steeds met veel verdriet aan je kindje? Doet het nog steeds pijn en is het gemis nog groot? En vind je het moeilijk om erover te praten?

Hoe zou het voor je zijn als je met mij, moeder die dit verlies kent, zou kunnen praten over je kindje en al je gevoelens en ervaringen?

Juist nu we niet meer op pad kunnen valt de afleiding weg en worden we op onszelf teruggeworpen waardoor het kan zijn dat je teruggaat naar toen, toen je je kindje verloor.

Ik nodig je uit om een ik-ga-er-eindelijk-over-praten gesprek aan te vragen, het is vrijblijvend. Je mag me mailen (jeanette@vlindermama.nl) of appen/bellen (06 – 308 63 653). Ik heb geen wachtlijst, je kunt bij mij snel terecht. We kunnen telefonisch of met Zoom in gesprek of je komt in mijn praktijk in Oss (op afstand). Aan jou de keuze. Ik ondersteun je graag.

Lieve groet van Jeanette

Plaats een reactie