Oud verlies

Een klant vertelde over haar eerste zwangerschap. Het is 36 jaar geleden, het meisje werd geboren en daarna kwam er nog een kindje, maar dat was dood. Ze kreeg dus een tweeling, maar dat wist ze van tevoren niet. Ze heeft het dode kindje gezien, heeft nog een beeld van een hoofdje wat naar voren hing en twee knuistjes in het vlies. Maar er werd gelijk gevraagd om een vuilniszak en het kindje verdween.

Zo ging dat in die tijd. Je werd als mama en papa niet begeleid in hoe je met zo’n verlies kunt omgaan. Het werd weggestopt en je ging bijna weer door met je leven.

Ze vertelt dat ze volgde wat ze haar vertelden, ze wist niet beter en ze was nog jong en voor de eerste keer zwanger. Ze had ook haar meisje gekregen en die had de navelstreng om haar nekje gehad, zelf was ze ingeknipt en er was veel bloed. Wat een vreselijke situatie zal dat geweest zijn. Er was geen aandacht voor het verdriet. Ze moest weer door, ook voor haar levende kindje.

Na jaren en jaren komt deze ervaring toch weer meer naar boven. Ze bleef erover denken en wilde er graag over vertellen.

Ze kwam na een paar weken weer praten en vertelde dat voor haar gevoel het verlies van haar kindje meer ruimte had gekregen. Ze had er in haar omgeving niet eens over gepraat.

Na haar verhaal was ik zo dankbaar. Ze mocht haar verhaal vertellen en het mocht er zijn. Ik mag een luisterend oor zijn en dat doet al zoveel. Het maakt niet uit hoe je verhaal is, het mag verteld worden.

Heb je ook een verhaal van jouw overleden kindje?  Zou je zo graag jouw verhaal ook willen vertellen? Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek om te merken of je je verhaal bij mij wilt en kunt vertellen.

Ik bied ook een traject aan waarin ik je ondersteun om van veel verdriet en pijn naar weer bevriend raken met je kindje en het de mooiste plek in je hart geven kunt gaan.

Komende dinsdag vanaf 19:00 uur is er in mijn praktijk een avond met als thema Aandacht voor je grootste verdriet. Je bent welkom om ook daar je verhaal te delen met andere mama’s die een kindje verloren. Meld je aan per mail Jeanette@vlindermama.nl. Meer informatie vind je hier.

En ik geef je 3 gouden tips voor meer rust in je hoofd. Klik hier om ze naar je toe te halen.

Je bent van harte uitgenodigd om contact met me op te nemen.

Heb een mooi weekend,

Lieve groet van Vlindermama Jeanette