Pregnancy and baby loss awareness week

Na een week aandacht voor zwangerschapsverlies en stil geboren baby’s is het vanavond tijd om om 19:00 uur een kaarsje aan te steken voor deze verliezen.

Het idee is om dat in alle tijdszones over de wereld te doen zodat er in 24 uur een golf van licht over de aarde zal gaan. Denk je eens in. Overal op de wereld kennen moeders en vaders het verlies van zwangerschap en kindjes. Zo bizar! We zijn echt niet de enigen. En een mooi idee hieraan vind ik, dat we in Nederland best bevoorrecht zijn omdat we meer bewust worden van het feit dat dit een groot verdriet is en dat het ook ervaren mag worden. We mogen verdrietig zijn en we mogen erover vertellen. Weliswaar hoeven we het niet aan de hele wereld te vertellen, maar het is fijn als we een aantal vertrouwde personen om ons heen hebben waarmee we ons verlies en verdriet kunnen delen. Delen is helen.
Ik betwijfel of dit over de wereld ook gebeurt. Wellicht in oude stammen met mooie tradities dat het besproken wordt. Het verdriet wegstoppen is helaas vaker aan de orde. Laten we erover vertellen in onze omgeving zodat ook mensen, die het verlies (gelukkig) niet kennen, er meer begrip en compassie mee krijgen. Het is zo moeilijk in te beelden hoe het is om je zwangerschap of kindje te verliezen als je het niet zelf hebt meegemaakt. Een grote wens die niet in vervulling gaat. We moeten ons ermee verhouden en dat is moeilijk.

Maar het goede nieuws is dat je leven niet helemaal stopt. Je kunt de draad weer oppakken. Ben jij de moeder die zo graag weer een beetje zicht krijgt op een lichtpuntje? Een glimp van een nieuw leven mét je kindje? Misschien wel met een heel nieuwe invulling om te komen tot vervullende bezigheden?

Vraag mijn 3 gouden tips aan om de eerste stap te zetten en een lichtpuntje te ontvangen.
Heb een mooi moment om 19:00 uur als je een kaarsje voor je kindje opsteekt.

Lieve groet van Jeanette
Vlindermama.nl

Een mooie blog van Simone Sinjorgo over verlies van een prille zwangerschap kun je hier lezen.

Plaats een reactie