Still in your eyes

Kort geleden mocht ik meedoen aan het project van fotograaf Marcel die foto’s maakt van moeders die een kindje verloren hebben tijdens de zwangerschap. Hij fotografeert de ogen terwijl de moeder aan haar kindje denkt. Het project heet Still in your eyes. Nog steeds in je ogen en ook stilgeboren en in je ogen. Prachtige titel. Er werd me verteld dat ik de moeder met het oudste verlies ben die aan dit project mee doet. De meeste moeders zijn veel recenter hun kindje verloren.

Het lijkt erop dat moeders met ouder verlies nog niet zo open zijn over hun verlies. Juist vroeger werd je verteld dat je er maar niet meer aan moest denken, je krijgt vast nog wel een kindje of je had al een kindje. Het weggestopte verdriet komt een keer naar buiten. In deze tijd is er echt ruimte om het verdriet te uiten en het verhaal te gaan vertellen. Daardoor wordt het verdriet zachter. De kindjes zijn nog steeds in hun ogen en dat blijven ze ook.

Mag ik je vragen om in je omgeving te praten over dit verlies? In zoveel families komt dit verlies voor. Misschien je tante of oma, moeder, vriendin of buurvrouw? Hoe mooi is het als het verlies toegelaten kan worden en erover kan worden gepraat zodat deze moeders met zachter verdriet weer verder kunnen met hun leven? Gun jij het deze moeders in je omgeving? Wil je ze wijzen op onderstaande?

Ze kunnen komende donderdag 1 augustus in mijn praktijk aansluiten om het verlies te delen met als thema Aandacht voor je grootste verdriet. Van 19:30 tpt 21:30 uur zijn we als moeders bij elkaar. Allemaal kennen we het verdriet en verlies, dat maakt het een bijzondere avond met respect voor elkaars verhalen. Voel je welkom of vertel het verder in je omgeving. Aanmelden kan met dit formulier. En hier vind je meer informatie over de avond.

Vind je het met andere moeders wel heel lastig, dan bied ik een half uur gratis aan in mijn praktijk om te kijken of  je je op je gemak voelt bij mij en ik je kan ondersteunen. Je bent van harte uitgenodigd. Een afspraak kun je aanvragen met dit formulier.

Dank voor je aandacht.

Liefs van Vlindermama Jeanette

Plaats een reactie