Tranen

De natuur huilt, wat een regen valt er deze dag. Het is ook nodig. Het hoort bij de aarde, het leven, de natuur.
Hetzelfde als huilen. We kunnen er veel van vinden maar we hebben het nodig als we verdriet hebben. En moeders met een stilgeboren kindje hebben veel verdriet. Een heel groot verdriet.

Een van de belangrijke dingen om in de rouw te laten gebeuren is huilen. We vechten vaak tegen de tranen want het komt op een “ongelegen moment”, we voelen ons er ongemakkelijk bij. Wellicht voelen we schaamte over de tranen.

Maar het is zo logisch dat ze komen. Ze mogen naar buiten. Met tranen uiten we ons verdriet. Hoe mooi is het dat we het zo kúnnen uiten. Het is fijn als we ons dat beseffen, het mag! En je zakdoekjes met alle tranen na afloop van je huilbui zijn je diploma’s!

Ik wens je toe dat je het zo kunt gaan beleven. En als je voelt dat je tranen hoog zitten, reserveer dan een plekje op de bank, zet desnoods een “jankfilm” of tranentrekkende muziek op en vergeet niet je snifbox bij je te zetten.
Tel je diploma’s na je huilbui en ben trots op jezelf. Je kunt het, het lucht op en elke huilbui is een stap naar zachter verdriet. Ook al is de stap maar een millimeter, het is een stap.

Huil mee met de natuur, die geeft het voorbeeld, soms regent het en soms schijnt de zon.

Deel je ervaring met me, hoe doe jij dit?

Vind je het heel moeilijk om te huilen dan mag je me bellen voor een gratis gesprek. Je kunt dan voelen of ik iets voor je mag betekenen. 06-308 63 653. Of aanvragen op deze pagina van mijn website Vlindermama.nl.

Je kunt ook mijn 3 gouden tips downloaden om al een beetje op weg te gaan.

Zeg je: ik wil er ondersteuning bij, ik voel me zo verdrietig en wil graag naar zachter verdriet, dan kun je je aanmelden voor Verder met het verlies van je kindje. Ik ondersteun je in 5 gesprekken om te komen naar zacht verdriet en dat je verlies niet meer verstopt is maar dat je er open over kunt praten.

Op de Just B beurs komende zondag in De Pas in Heesch kun je mijn traject bestellen voor 390 in plaats van 450 euro. Zie ik je daar? Kun je me gelijk ontmoeten!

Lieve groet van Vlindermama Jeanette

Plaats een reactie