Van verdriet naar verwondering

Vanmorgen zie ik de foto van mijn moeder staan en er schieten tranen in mijn ogen. Mijn moeder, die ook haar eerste kindje verloor aan het einde van de zwangerschap, een jongetje. Dat was in 1947, net na de 2e wereldoorlog.

In een familie-opstelling een aantal jaren geleden, begreep ik dat mijn moeder na dit verlies haar verdriet diep weggestopt heeft. Daardoor kon ze nog vier kinderen krijgen. Anders waren wij er niet geweest! Wat een offer breng je dan als moeder in een tijd waar er geen aandacht of hulp was voor dit verlies. Ik probeer me de eenzaamheid en de worsteling voor te stellen en heb dan heel veel compassie met haar. Ze was zo’n lieve moeder terwijl ze haar eigen moeder al op haar vierde verloor.

In deze tijd is het nog net zo vreselijk om je kindje of kindjes te verliezen. Maar nu is er openheid over het verlies en kan je erover praten en hoeven gevoelens van verdriet, gemis, schuld, twijfel of spijt niet meer weggestopt te worden. Het praten over je verlies en het gevoel toelaten helen je.

Herken jij het weggestopt hebben van je verhaal en je gevoelens? En heb je de moed om daar verandering in te brengen? Dan ben ik er voor je. Samen gaan we kijken wat jou kan helpen om je kindje(s) mee te kunnen nemen in je leven. Ze blijven bij ons, ze gaan niet echt weg. En ik help je ook met het verzachten van heel nare of traumatische ervaringen ook al zie je er als een berg tegenop om daarmee aan de slag te gaan. Samen en gedoseerd, zoveel als voor jou draagbaar is, gaan we op pad.

En ik heb hiervoor een speciaal aanbod, vijf gesprekken met als insteek vrijblijvende kennismaking, wat is je grootste pijn, EMDR, wat is je diepste verlangen en anders leren kijken. Het eerste gesprek is gratis. En dat alles voor 290 euro. Mail naar jeanette@vlindermama.nl en we maken snel een afspraak voor online ondersteuning.

Mijn moeder kan ik niet meer ondersteunen, ze is in 2010 overleden. Maar de compassie naar moeders die ook een kindje of kindjes verloren en hun verdriet weggestopt hebben puur om te kunnen overleven is mijn drijfveer om te ondersteunen. We gaan op pad om het herhalen van pijn voelen te veranderen naar de pijn aankijken en er doorheen gaan. Het vergt moed maar het resultaat zal je verbazen. Gun jezelf een leven waarin je je kindje in je warme hart meedraagt en met je mee-leeft! En dat je ook de mooie kanten van dit grote verdriet kunt zien.

Van verdriet naar verwondering.

Mail je me? Jeanette@vlindermama.nl.

Ik wens je een zonnig en goed weekend!

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie