Vlinderboek onthulling

Wat een bijzondere ervaring was het om bij de onthulling van het monument Vlinderboek een gedicht voor te mogen lezen als moeder van mijn dochter Fleurtje, die in de 29e week van de zwangerschap stil geboren is. Ik mocht de ouders vertegenwoordigen die een kindje tijdens of net na de zwangerschap verloren hebben.

Het stint-ongeluk is zo vreselijk voor de nabestaanden en betrokkenen. Dat de vader daar na een jaar zo rustig en met veel liefde zijn verhaal vertelde bewonder ik, zo knap. En de burgemeester noemde ook de andere kindjes en betrokkenen. De vlinders waren een speelse toevoeging die de zwaarte van de herdenking iets lichter maakten. Een waardige herdenking met ook een prachtig lied met de zin die me bijblijft: voor sommige wonden is één leven tekort.

Nu, na de onthulling, ben ik heel dankbaar dat Vlinderboek er is en ook bedoeld is om onze kindjes te kunnen herinneren en herdenken.  Het was een grote wens van mij om zo’n plek in Oss te hebben en die wens is in het Elzeneindpark in vervulling gegaan.

 Ben jij ook een moeder die een kindje in of net na de zwangerschap verloor, dan help ik je graag om van verstopt en diep verdriet te groeien naar zacht verdriet en gemis waar je over kunt praten. Het is wellicht al langer geleden dat je kindje kwam, maar het verdriet kan nog zo groot zijn. Zoals op Vlinderboek staat:

Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist (Manu Keirse)

Je mag erover gaan vertellen. Het mag naar buiten komen en ik help je daarmee.

Vraag een gratis gesprek aan om te merken of je je verhaal bij mij kwijt kunt.
Als je gelijk wilt lezen welke gratis tips ik voor je heb geschreven, klik dan hier om ze aan te vragen.
En als je nu weet dat je naar zacht verdriet en gemis wilt met mijn ondersteuning, meld je dan hier aan. Je vult je gegevens in en we gaan de eerste afspraak plannen!
Of je kiest voor een avond met meer mama’s om je verhaal te delen? Dat kan woensdagavond 2 oktober, ook in mijn praktijk. Hier kun je je aanmelden.

Alle informatie vind je op Vlindermama.nl. Je bent van harte welkom in mijn sfeervolle, vlinderrijke praktijk op de Oude Litherweg 2 in Oss.

Heb een goed weekend en een lieve groet van Vlindermama Jeanette 

Plaats een reactie