Vlinderboek

Mijn hart maakte een sprongetje afgelopen woensdag.  Oss krijgt een herinneringsmonument voor alle kinderen die overleden zijn. Het gaat Vlinderboek heten en het komt in het Elzeneindpark, dichtbij de kinderboerderij.

De aanleiding voor het monument is heel triest, het verschrikkelijke ongeval op de spoorovergang bij Station West waarbij vier kinderen zijn overleden. Voor deze ouders, familie en verwanten wordt het vast een heel mooie herdenkingsplek.

Maar het raakt me ook dat dit voor alle overleden kinderen wordt gedaan. Ik ben er heel dankbaar voor. Zo kunnen ook ouders van doodgeboren kindjes naar deze plek.

Vlinderboek vind ik een mooie naam, het symbool van Fleurtje is de vlinder dus het past voor mij helemaal.

We hebben Fleurtje laten cremeren, haar as zit in een kunstwerkje van gebakken klei met twee zonnebloemen en een vlinder erop (zie de foto). Dat hangt in ons huis. Soms miste ik wel een plek om even naar toe te gaan. Dat klinkt misschien gek, maar even naar haar kunstwerkje was te kort of zo. Maar vanaf 20 september kan ik even door het park naar het Vlinderboek lopen.

Ook na 21 jaar is dat voor mij fijn. Ik heb een heel traject afgelegd met het verlies en verdriet mqqr het is veel zachter geworden.

Heb jij ook zo’n groot verdriet? Ik kan je ondersteunen met een traject  Verder met het verlies van je kindje. Je kunt er alles over lezen op Wat ik je kan bieden.

Dank voor je aandacht.

Liefs van Vlindermama Jeanette