Wereldlichtjesdag

Zondag 8 december is het weer Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld worden om 19:00 uur kaarsjes aangestoken voor kinderen die overleden zijn en gemist worden. Zo gaat er een golf van licht over de aardbol.

Ik ga die avond een kaarsje aansteken voor Fleurtje. Natuurlijk. En ik voeg eraan toe omdat ik zo dankbaar ben dat ze in mijn leven is gekomen 22 jaar geleden, mij zoveel geleerd en liefde gebracht heeft en nog steeds in mijn hart leeft.

Ik ga ook kaarsjes aansteken voor de moeders en vaders die (nog) niet open durven of kunnen zijn over het verlies van hun kind(eren) omdat ze geleerd is om er niet over te praten. Omdat men toen dacht dat het beter was. Maar zoals Manu Keirse het zo mooi zegt:

Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist.

In de harten van de moeders en vaders die een kind verloren zijn leeft hun kindje door.

Nu weten we beter hoe we deze verliezen kunnen overleven: als we eerlijk kunnen zijn over ons verdriet, het uiten en erover praten en lief zijn voor onszelf. Ik wens dit alle moeders en vaders toe die dit verdriet kennen. Ook als het nog voor de buitenwereld verstopt is.

Daarom zet ik deze moeders, vaders en hun kindjes zondagavond om 19:00 uur in het licht.

Dank voor Wereldlichtjesdag.

Hoe is het voor jou? Deel je het met me hieronder of per mail?

Lieve groet van Jeanette
Vlindermama

P.s. heb je behoefte om over je kindje en het gemis te vertellen, neem dan contact met me op. Telefoon 06-30863653 of mail jeanette@vlindermama.nl. Voel je welkom  ?

Plaats een reactie