Winnaar

Afgelopen donderdag, Hemelvaartsdag, was ik als winnaar bij de Postcode Loterij van kaartjes voor het concert van Marco Borsato in de Kuip met nog heel veel meer winnaars! Bijna 50.000 winnaars!

Het was geweldig, ik als 61-jarige sta te swingen op de muziek van Armin van Buren, dat ik dat meemaakte!! Dat mijn zoon zegt: ziet er goed uit!

De teksten van Marco raken me vaak. Ik ben geen superfan maar het liedje “Afscheid nemen bestaat niet” reist al lang met me mee. Ik heb herinneringen dat we op vakantie waren in Frankrijk. Stacaravan gehuurd aan de westkust en met Vincent als klein mannetje mee. Ik genoot daar van. Nico brandde mp3-cd’s (jaja van lang geleden) en daar stond dit nummer ook op. In het begin kon ik het amper aanhoren. Zo raakten de woorden me. “Ik wil dat je me loslaat en dat je morgen weer verder gaat.” Dat kon ik toen echt niet, ik ging haar niet loslaten! Tranen met tuiten huilde ik tijdens dat nummer en meezingen ging niet. Maar langzamerhand begreep ik meer wat hij zong en vond ik het mooi hoe hij de dood bezingt. “Ik ga wel weg maar verlaat je niet” dat is toch een heel mooie regel! Zo keek en kijk ik ook naar de dood. En het loslaten veranderde voor mij in anders bij me houden. Fleurtje kan ik niet meer zien maar ze woont in mijn hart. Dat Fleurtje tegen me praat met deze woorden:

Afscheid nemen bestaat niet!
Ik ga wel weg maar verlaat je niet!
Lief je moet me geloven, al doet het pijn.

Ik wil dat je me los laat…
en dat je morgen weer verder gaat!
Maar als je eenzaam of bang bent…
zal ik er zijn!

‘k kom als de wind die je voelt en de regen!
Volg wat je doet als het licht van de maan!
zoek me in alles dan kom je me tegen!
Fluister mijn naam… en ik kom eraan!

Zie… wat onzichtbaar is!
Wat je gelooft is waar!
Open je ogen maar en…
dan zal ik bij je zijn!
Alles wat jij moet doen…
is mij op mijn woord geloven!

Afscheid nemen bestaat niet…

‘k kom als de wind die je voelt en de regen!
Volg wat je doet als het licht van de maan!
zoek me in alles dan kom je me tegen!
Fluister…

Aan het eind van het concert zong Marco dit liedje en ik heb het uit volle borst mee kunnen zingen. Nu wel, na 21 jaar! Het kan echt gebeuren dat je weer kunt LEVEN met het verlies van je kindje. Ook na jaren van verdriet. Ik voel me een winnaar!

En dat gun ik andere mama’s ook. Dat het verdriet zacht mag worden en dat je weer kunt swingen en zingen.

Je mag me contacten voor een gratis gesprek van 30 minuten. Dan kun je kennis met me maken en voelen of je ondersteuning wilt.

Heb een goed weekend!

Een hartegroet van Vlindermama Jeanette