Wonderlijke ontmoetingen

In verwondering over zoveel moois dat ik mocht ervaren op het Vrouwenfestival Lorelei ben ik nu weer thuis. Het gevoel dat Fleurtje mijn festival regiseerde is zo helder. Ik ga haar vanaf nu Fleur noemen. Ze is veel groter en zeker geen klein meisje meer. Ze verrichtte wonderen! Ik deel er een paar met je.

Mijn 65e verjaardag heb ik op Lorelei gevierd en drie dagen later was het 25 jaar geleden dat Fleur in onze levens kwam. Op die dag komt Mändy gezellig een nachtje logeren. Ze neemt een cadeau voor mijn verjaardag mee, een prachtige foto van strand met een vlinder op een paal en de zon erachter. Zo mooi! Ze wist niet dat het Fleurtjedag was (voortaan Fleurdag). Voor mij klopte de foto helemaal bij deze dag. Ze legde uit dat voor de vrouw die de foto gemaakt heeft het een heel bijzondere foto is. Zij heeft het gemaakt met haar zoon in gedachten. Hij kon niet bij haar blijven. Ik moest naar haar toe en vertellen dat dit zo bijzonder is, deze twee zielen hierboven brengen ons bij elkaar. Met tranen in mijn ogen heb ik haar ontmoet. En er was een visitekaartje bij met een heel klein schelpje eraan. Bij de crematie waren er schelpjes in het water van het korenschoof gebonden boeket. Het is zo mooi! Jetske, je bent een prachtvrouw en moeder! En we gaan samen plannen maken!

Dat ik met het thema van diep verdriet naar het vieren van Licht Leven op het festival mocht zijn vond ik heel bijzonder. Naar mijn weten is dat in de 15 voorgaande edities niet gebeurd. En er waren meer vrouwen die met dit thema een workshop gaven. Francoise en Esther deden een ritueel voor moeders die een miskraam of abortus ervaren hebben. En Annet bracht haar boek Een gift uit Avalon onder de aandacht over contact van gewone mensen met overleden dierbaren.

Annet komt maandag 26 september in de Rode Tent over haar boek vertellen en we delen dan ook onze verhalen. Je kunt je bij mij aanmelden hiervoor.

En dan heb ik nog mooi nieuws. Medium Noëlle gaat voor ons vlak voor Kerst twee psychometrische avonden verzorgen waarin gezinnen, familie, hechte vrienden en/of partners samen een uur boodschappen kunnen ontvangen. Je mag met maximaal 5 personen aanschuiven. Voor contact met overleden dierbaren is het belangrijk om een foto mee te nemen. Er kunnen ook boodschappen doorgegeven worden over levende familie of kind(eren), ook graag een foto meenemen. De foto’s mogen op je telefoon staan. Een persoonlijke boodschap kan ook, daar is geen foto voor nodig.  Alle verdere informatie vind je op mijn website.

Ik voel me vervuld met al dit moois! Rest mij om je een heerlijk zonnig weekend te wensen!

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie