EMDR

Als een moeder een kindje verloren heeft is dat een vreselijke ervaring en als dat met heel nare of zelfs traumatische ervaringen doorgemaakt is, dan kan dat een enorme belasting in haar leven zijn.

Het kan te maken hebben met het verliezen van een kindje lang geleden. Jaren geleden werd heel anders tegen het omgaan met het verlies en verdriet aangekeken. Maar ook in deze tijd komen er ervaringen en situaties voor die zorgen voor veel emoties en gedachten over het verlies.

Als deze ervaringen nog regelmatig of dagelijks gevolgen hebben, dan kan het helpen om één of (als nodig) meer EMDR-sessies te doen.

We gaan dan nog een keer kort naar de gebeurtenis terug. EMDR werkt door het activeren van afwisselend de linker en rechter hersenhelft. Dat kan via de ogen of oren maar ook via de handen. Ik gebruik het aanraken met de  handen (zoals op de foto). Je kunt met je ogen dicht makkelijker voelen en je voelt mij letterlijk dichtbij.

Voor een sessie van één uur is jouw bijdrage 50 euro, voor een sessie van anderhalf tot twee uur is het 75 euro.

De sessies geef ik bij mij thuis op De Bongerd 60 in Oss.

Heb je hier belangstelling voor of wil je meer informatie, neem dan contact met me op door een mail te sturen naar jeanette@vlindermama.nl of te bellen of appen naar 06 – 308 63 653.

Hoe fijn is het als je een mogelijkheid hebt om je nare ervaringen/trauma achter je te kunnen laten en weer vrijer kunt leven met je kindje in je hart in plaats van pijn.

Als je geen kindje hebt verloren maar wel het idee hebt dat dit iets voor jouw belemmering is, lees dan meer over EMDR en mijn werkwijze op mijn andere website Vlinder-EMDR. Ik begroet je graag!

 

Eindelijk mag ik bij mijn oud zeer komen

Prachtige, waardevolle sessies gehad! Eindelijk mag ik bij mijn oud zeer komen, eindelijk kan ik gaan verwerken wat mij al die jaren van therapie nooit is gelukt. Dankzij de fijne energie van Jeanette en haar geduld, begrip en vooral haar beschikbaarheid voel ik me veilig, liefdevol en kwetsbaar genoeg om in een vertrouwde setting mijn kleine ‘ikje’ eindelijk te kunnen omarmen. Ze laat het eindelijk toe om mij haar boosheid en verdriet te geven, iets wat ze als klein kind nooit mocht. Ik kan er nu zijn voor dat overgevoelige meisje die weinig vertrouwen in de volwassen wereld heeft gehad. Zij mag er zijn, ik mag er zijn, wij mogen er samen Zijn! Dank je wel Jeanette, voor jouw warme en fijne energie en het haarfijn aanvoelen -en zelf mag ontdekken- wat ik nodig heb. Je bent een geweldig schitterend en liefdevol mooi mens ❤️

Monique

 

Geen onrustige gevoelens meer na 20 jaar

Onlangs heb ik een EMDR-sessie gehad bij Jeanette. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten en Jeanette nam alle tijd om dit uit te leggen onder het genot van een kopje thee.

De sfeer was  ontspannen wat het voor mij redelijk gemakkelijk maakte om tijdens de sessie terug te gaan naar een specifieke situatie waarin ik last heb van angstige en onrustige gevoelens over mijn gezondheid. De gevoelens vlakten tijdens de sessie steeds verder af en op het laatst kon ik ze zelfs niet meer oproepen.

Ik ben nu bijna 4 weken verder en er is nog geen enkel moment geweest waarop ik de onrustige gevoelens heb ervaren waar ik toch al zeker zo’n 20 jaar in meer of mindere mate last van had. Wat mij betreft een aanrader!

Van “overleven” naar “leven”


Onlangs had ik bij Jeanette mijn allereerste EMDR sessie en daar heb ik enorm veel aan op dit moment in mijn leven!! Het onderwerp voor mij was “onveilig voelen” en er is nu een verschuiving gaande in mij naar steeds meer “veilig voelen”.

Het komt regelmatig vanzelf in me op dat ik veilig ben en dan voel ik dat mijn lichaam zich ontspant en wordt mijn hoofd ook een stuk rustiger.

Het voelt als langzaam maar zeker overgaan van het gevoel van “overleven” naar “leven”. Ik voel meer rust en ruimte in mezelf en voel me steviger en krachtiger!!

Dank je wel lieve Jeanette voor de mooie en waardevolle sessie!!🙏🌹😊

Hartelijke groet,
Natascha Zegers

Persoonlijke manier van werken

Een prettige en persoonlijke manier van werken, waarbij door het “laatste zetje” door middel van EMDR bij mij het gevoel en het lichaam op hun plek zijn gekomen.