Lezing Reni de Bie

Lezing Rouwcafé Oss op donderdag 12 oktober 2023

In de week van 9 t/m 15 oktober is het ‘Baby Loss Awareness Week’: in deze week wil men het bewustzijn voor babyverlies vergroten.

Het Rouwcafé wil daar aandacht aan schenken en organiseert daarom een lezing, verzorgd door Reni de Bie van Lief je rouw.


De lezing zal gaan over het verlies van je kind tijdens de zwangerschap, bevalling of kort na de geboorte.

Ze legt hieronder uit wat je kunt verwachten in de lezing:

Als je vroegtijdig je kind verliest, tijdens de zwangerschap, bevalling of kort na de geboorte, verlies je niet alleen je kind maar ook de dromen die je had voor jezelf als ouder. Zodra je zwanger bent of de wens hebt op ouder(s) te worden droom je jezelf een hele toekomst!

Het verdriet om het verlies van een overleden kindje hangt niet af van de duur van de zwangerschap of hoeveel dagen het kindje heeft geleefd maar door de betekenis die het voor ouder(s) heeft. De liefde voor je kind zit niet in de tijdsduur van zijn bestaan.

In 2015 verloor ik kort na de geboorte mijn zoon. De rauwe pijn liet mij geloven dat ik voor altijd gebroken was. Machteloosheid en verdriet. Maar ik voelde ook wat anders: liefde en betekenis. Vele innerlijke processen ben ik aangegaan waarin ik diepgewortelde overlevingsstrategieën en mijn pijn heb aangekeken. Het verlies van mijn zoon heb ik (in de loop der jaren) opnieuw betekenis kunnen geven. De pijn om zijn verlies is tevens mijn allesomvattende liefde voor hem. Deze liefde sterft nooit.

Hoe ga je verder na zo’n intens verlies en geef je vorm aan het welkom heten en afscheid nemen, als dit zo samen valt? In deze lezing neem ik je een stukje je mee in mijn reis door het land van rouw en hoe we de beweging maken tussen bezig zijn met het verlies en weer uitreiken naar het leven. Daarnaast heb ik mogen ervaren hoe dit ingrijpende verlies, bij mij, een transformatieproces in gang heeft gezet. De rauwe rouw legt alles bloot en bracht me met de tijd steeds dichter bij de essentie van het leven. Het verliezen van mijn zoontje heeft me niet alleen iets ontnomen, het heeft mij ook veel gegeven.

Wil je meer informatie over haar praktijk en werkwijze kijk dan op haar website: www.liefjerouw.nl

Reni ontmoet je graag op donderdagavond 12 oktober 2023 om 19:30 uur in ‘lunchzaakje Ini Mini’, Houtstraat 3 in Oss. Inloop vanaf 19:15 uur.

De toegang is gratis. Op de avond zelf zal het spaarvarken van het Rouwcafé aanwezig zijn voor een vrijwillige contante bijdrage. Een tikkie vragen mag ook.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@rouwcafe-oss.nl. Graag ook het aantal personen vermelden.