Lichtjesceremonie

Op zaterdag 31 oktober 2020 wordt om 19:00 uur weer een kleinschalige Lichtjesceremonie gehouden bij Vlinderboek in het Elzeneindpark in Oss. De eerste ceremonie was op zaterdag 2 november 2019.

Aanmelden Lichtjesceremonie

Moeders, vaders, zussen, broers, oma’s en opa’s en betrokkenen van kinderen, die ooit tijdens de zwangerschap, rond de bevalling of in de jaren erna overleden zijn, zijn van harte welkom. De lichtjesceremonie is voor deze mensen uit Oss en omgeving.

We komen samen om een kaarsje aan te steken en daarmee onze kinderen en onszelf in het licht te zetten. De namen van de kinderen worden opgeschreven en genoemd.

We mogen ons verlies laten zien en over onze kinderen praten. Het hoeft niet meer weggestopt te worden. Dat geldt voor alle kinderen die stilgeboren zijn maar ook voor kinderen die rond de bevalling en in de jaren erna overleden zijn. Hoe mooi is het om samen te komen en te ervaren dat we niet alleen zijn met ons verdriet.

Het is fijn als je zelf een kaarsje in een pot(je) meeneemt. Als het waait is het fijn als het kaarsje ook kan blijven branden. Wij nemen de aansteker mee. Als het regent adviseren we een paraplu mee te nemen zodat het kaarsje onder de paraplu kan branden. Er is ook gelegenheid om een bloem neer te leggen bij Vlinderboek, graag zonder plastic of papieren verpakking.

Ik heb zelf in 1997 Fleurtje verloren in de 29e week van de zwangerschap, dus ken het verlies.

De Lichtjesceremonie organiseer ik in samenwerking met mevrouw Freddy van Eerd van Tempus Uitvaartzorg in Oss en Chantal Nicolasen van puurbychantal.com.

Voor vragen kun je een mail sturen naar jeanette@vlindermama.nl of bellen met 06 – 308 63 653.

Op Facebook vind je ook dit evenement.

Aanmelden Lichtjesceremonie

We zien jullie heel graag op zaterdag 31 oktober 2020 net voor 19:00 uur bij Vlinderboek. De ingang van het Elzeneindpark aan de Coornhertstraat, links van de moskee in Oss.

Hier een impressie van de Lichtjesceremonie op zaterdag 2 november 2019.

De levensboom bij de ceremonie op 2 november 2019