Lichtjesceremonie

Op zaterdag 12 december 2020 wordt om 19:00 uur weer een kleinschalige Lichtjesceremonie gehouden. Deze keer helaas niet bij Vlinderboek in het Elzeneindpark in Oss vanwege de veranderde regels. We zijn nu van harte welkom in de Pauluskerk in Oss.

De eerste ceremonie was op zaterdag 2 november 2019.

Moeders, vaders, zussen, broers, oma’s en opa’s en betrokkenen van kinderen, die ooit tijdens de zwangerschap, rond de bevalling of in de jaren erna overleden zijn, zijn van harte welkom. De lichtjesceremonie is juist voor deze mensen.

We komen samen om op het altaar een kaarsje aan te steken en daarmee onze kinderen en onszelf in het licht te zetten. De namen van de kinderen worden opgeschreven en genoemd.

We mogen ons verlies laten zien en over onze kinderen praten. Het hoeft niet meer weggestopt te worden. Dat geldt voor alle kinderen die stilgeboren zijn maar ook voor kinderen die rond de bevalling en in de jaren erna overleden zijn. Hoe mooi is het om samen te komen en te ervaren dat we niet alleen zijn met ons verdriet.

Ik heb zelf in 1997 Fleurtje verloren in de 29e week van de zwangerschap, dus ken het verlies.

De Lichtjesceremonie organiseer ik in samenwerking met mevrouw Freddy van Eerd van Tempus Uitvaartzorg in Oss en Chantal Nicolasen van puurbychantal.com.

Voor vragen en aanmelden kun je een mail sturen naar jeanette@vlindermama.nl of bellen met 06 – 308 63 653.

Op Facebook vind je ook dit evenement.

We zien jullie heel graag op zaterdag 12 december 2020 net voor 19:00 uur in de Pauluskerk in Oss, Oude Litherweg 2.

Hier een impressie van de Lichtjesceremonie op zaterdag 2 november 2019 bij Vlinderboek in het Elzeneindpark in Oss.

De levensboom bij de ceremonie op 2 november 2019