Links

Op de website van Steunpunt Nova, verloren verwachting, geven ze informatie om richting te geven in een verwarrende en emotionele tijd van verlies.

Informatie en steun bij het overlijden van een baby. Kijk op Stille Levens.

Anja heeft na het verlies van haar allermooiste zoon Boris de webshop Vlinderkusje opgestart. Ze zegt: “ik hoop dat ik met deze webshop iets kan betekenen voor andere vaders en moeders (en hun dierbaren) die een kindje moeten missen.”

Op doodinzicht.nl deelt Yolanda Rijks haar inzichten over leven en dood als aanzet tot overdenking. Ik sta in haar database met rouwbegeleiders.

Op zielsgelukkig.nu van Marie-Claire van der Bruggen vind je ook veel informatie ter overdenking. Het boek Het sprookje van de dood vind ik een aanrader om te lezen.

Bundeltje Gemis is een webshop met een gelijknamig dichtbundeltje voor ouders die hun kindje(s) moeten missen. Ook vind je op de website verschillende lieve troostgeschenken, lieve kaartjes en posters.

Fertiliteitscounselor
Kraaistraat 5
3530 Houthalen-Helchteren
België

 

Op Lalief.nl verkoopt Lienke Bergman handgemaakte, eigentijdse, kleurrijke urnen en herinneringsproducten voor mens en dier.
Naast de urnen in haar webshop bestaat maatwerk ook tot de mogelijkheden.

Hemelwieg voor een klein afscheid van een GROOT wonder.

Een Hemelwieg is een afscheidswiegje voor prematuur en levenloos geboren kindjes. overleden tijdens de zwangerschap. Om ook voor deze kindjes en hun ouders een mooi afscheid te verzorgen is er een hemelwieg. Handgemaakt van wol, waardoor het heel zacht en warm aanvoelt. In de hemelwieg kun je gebruik maken van de watermethode waardoor je je kindje langer bij je kan houden, voordat het werkelijke afscheid komt.

Nathalie Roelofsen
www.hemelwieg.nl   info@hemelwieg.nl

Vertel je verhaal in vilt

Rouwverwerking / creatieve therapie, door te praten en creatief bezig te zijn.
Deze dag staat in het teken van de dierbare die u mist.
Je kan je verhaal in vilt vertellen in de vorm van een viltboek, Dit kan in verschillende maten. En heeft een houten sluiting.
Er is ook een viltboek met houten bladzijden. Deze is er in één maat. De vilten bladzijden komen aan één kant op het hout. Zodat je aan de andere kant foto’s kan plakken of een tekening. Je kan er een envelop in maken, waar je een brief  in kan stoppen aan degene die u mist.
Het vilt verhaal kan ook een herinneringsplekje worden in een hemeldoos. Ook hier kun je het vilt aan de binnen of buitenkant doen en het combineren met tekeningen of foto’s. Er past een kleine urn in, maar ook een waxinelichtje.

www.verteljeverhaalinvilt.nl      info@verteljeverhaalinvilt.nl

Het overlijden van een kind is het ergste dat een ouder kan overkomen. En voor deze kinderen was tot een paar jaar geleden bijna niets; een volwassen kist verkleind, maar zeker geen moderne uitvaartmand of kist. Amelius in Apeldoorn geeft ouders in deze moeilijke periode daarom warmte en de mogelijkheid om op een mooie manier afscheid te nemen van hun kind. Of het tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of op een wat oudere leeftijd is overleden, er is altijd iets moois te maken. https://www.kindermandjes.nl