Stilgeboren @ jong overleden kinderen op het podium

We kijken zo mooi terug op dit samenkomen. Hier een aantal foto’s om een impressie te geven.

Praten over stilgeboren of jong overleden kinderen is een redelijk groot taboe. Maar voor de ouders en familieleden die dit is overkomen zeer belangrijk. Hun kind is vaak nog dagelijks in hun leven “aanwezig”.

Daarom dit podium … met een expositie van fotograaf Marcel Kolenbrander. Via de ogen van ouders en familie laat hij de kinderen “zien”. Door middel van diverse emoties, die zichtbaar zijn zoals trots, verdriet en bovenal liefde… Op deze dag zal Marcel zijn ervaringen over de fotografie en zijn boek Still in your eyes toelichten.

Ook is er de mogelijkheid om zelf op deze bijzondere wijze op de foto te gaan … met de liefde voor jouw / jullie kind in de ogen zichtbaar en voelbaar.

Vlindermama staat voor ondersteuning voor moeders die ooit in de zwangerschap of in de jaren erna een kind of kinderen verloren in de vorm van coaching, trauma-behandeling, workshops, evenementen en moeders ruimte geven om ervaringen en verdriet met elkaar te delen.

De lezing van Jeanette gaat over het belang van aandacht geven aan dit grote verlies. Ouders verliezen een kind en ook de toekomst samen met dat kind. Ze hoeven dit verdriet niet weg te stoppen. Dit verlies gaat hun leven lang mee. Het wordt zachter maar gaat niet weg. Het verlies kan wel verweven worden in je leven. Hoe fijn is het als je dan wel kunt praten over dit grote verlies, er mag over gepraat worden.

Tijdens de expositie is er gelegenheid om met andere ouders in gesprek te gaan en ook kan er creatief aandacht gegeven worden aan het verlies van je kind(eren). En je kunt een kaarsje aansteken.

Marcel en Jeanette vinden elkaar in het geven van een podium voor deze kinderen. We zetten ze in het licht en ze verdienen de liefde.

Op zondag 11 oktober 2020 van 11 tot 16 uur in de @Paulus in Oss en het programma is als volgt:

Ochtendprogramma
11.00 kerk open
11.15 LEZING Marcel over zijn project Still In Your Eyes
12.00 KAARSEN aansteken en namen van de kinderen noemen
12.15 LEZING Jeanette over haar ervaringen als Vlindermama
12.30 Expositie / fotografie / in gesprek met elkaar

Middagprogramma
14.00 LEZING Marcel over zijn project Still In Your Eyes
14.30 KAARSEN aansteken
14.45 LEZING Jeanette over haar ervaringen als Vlindermama
15.00 Expositie / fotografie / in gesprek met elkaar
16.00 EINDE

AANMELDEN

Doordat er maximaal 30 personen tegelijk in de Pauluskerk op bezoek mogen zijn verzoeken we jullie om voor je aanmelding een mail te sturen naar jeanette@vlindermama.nl en het volgende te vermelden:

  • met hoeveel personen je komt
  • voor de lezing van 11:15 of van 14:15 komt of
  • op jouw tijd binnen wilt lopen.

Je ontvangt dan een bevestigingsmail en het protocol voor deze dag.

Zo zorgen we samen voor een veilig en bijzonder evenement. Dank voor jullie medewerking.

Je bent van harte uitgenodigd om te komen ervaren! We zien je graag!