Tranen biggelden over mijn wangen

“Onlangs ging ik bij Jeanette van Vlindermama naar de workshop familieopstelling in een mandala. In deze workshop krijg je inzicht naar de plek die je overleden kind(eren) innemen in je gezin en familie. Deze workshop wordt begeleid door Willemien Geurts.

Na een hartelijk welkom met een heerlijk kopje cappuccino begonnen we met een meditatie. Tijdens deze meditatie kreeg ik een beeld te zien van mijn gezin. Dit was zo ontzettend mooi en bijzonder, dat ik emotioneel werd en de tranen over mijn wangen biggelden. Ik zag tijdens deze meditatie dat ik een kring vormde met mijn 4 kinderen, we stonden allemaal hand in hand. En in het midden van de kring was mijn overleden dochter. Zij straalde ontzettend veel liefde uit, er was een rode gloed van liefde waarmee wij verbonden werden. En tussen ons door liep onze hond Nando, in en uit de kring…als een lichtstraal.

Na de meditatie gaf Willemien uitleg over wat een mandala is en wat de bedoeling is. Je hoeft helemaal niet creatief te zijn of goed kunnen tekenen. Gewoon op gevoel een schets maken en deze vervolgens uitwerken. Ik tekende mijzelf en mijn kinderen als rondjes die in een kring staan, met in het midden een rood rondje, mijn overleden dochter. Gaandeweg tekende ik zelfs de vriendin van mijn zoon erbij in zijn rondje, zij hoort ook bij mijn gezin. Het mooie vond ik ook dat ik elk kind, elk rondje, een andere kleur gaf en daar een speciaal gevoel bij had.

Toen we klaar waren met de mandala tekenen, gingen we de tekening bespreken. Heel mooi dat je op verschillende manieren naar de mandala kunt kijken. Door het te draaien, zie je andere perspectieven over de verhoudingen in een gezin.

Het was een bijzondere, ontspannen ochtend en leuk om mijn gezin op een andere manier te bekijken.”

Heidi

Plaats een reactie